Aardappelkoekjes met zalm

Aardappelkoekjes met zalm

Een op en top verwengerecht en heel makkelijk om te maken: aardappelkoekjes met gerookte zalm.

Hoofdgerecht voor 4 personen 

Ingrediënten

  • 950 g iets kruimig kokende aardappels (ca. 5 grote ongeschilde aardappels)
  • 1 ui
  • 1 el bloem
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 3 takjes dille, fijngehakt + extra dille voor garnering
  • 200 g gerookte zalm
  • Zonnebloemolie

Verder nodig
Keukenmachine met fijne rasp, zeef, theedoek

Bereiding
Schil de aardappels en pel de ui. Rasp ze heel fijn in de keukenmachine. Bekleed een zeef met
een theedoek en schep de geraspte aardappels en ui erin. Hang de zeef boven een kom. Draai de theedoek strak dicht en laat 15 minuten staan. Draai de theedoek zo strak mogelijk dicht en knijp het overtollige vocht uit de aardappels en ui. Schep de aardappels en ui in een kom en meng met de bloem, het ei, knoflook, dille en breng goed op smaak met peper en zout. Meng goed door elkaar.

Verwarm een hapjes, of koekenpan met een laagje zonnebloemolie en verwarm totdat de olie begint te walmen. Schep kleine hoopjes van het aardappelbeslag in de pan, druk plat met een vork of lepel en bak aan beide kanten goudbruin.

Laat de aardappelkoekjes uitlekken op een vel keukenpapier.

Serveer de aardappelkoekjes met gerookte zalm, eventueel een gepocheerd of zachtgekookt ei, een lepeltje crème fraîche en garneer met een sprietje dille.

Aardappelkoekjes met zalm

Enjoy!

Speak Your Mind

*