Aardappelkroketjes

Een restje aardappelpuree over? Maak er aardappelkroketjes van! Voor deze aardappelkroketjes gebruikte ik een restje aardappelpuree (gemaakt volgens onderstaand recept) van de vorige dag. Ik had 240 gram aardappelpuree en kon hier 9 aardappelkroketjes van maken. Heb je geen restje aardappelpuree over dan schat ik dat je van een halve kilo ongeschilde aardappels ongeveer 15 aardappelkroketjes kunt maken.

Een veel voorkomend probleem bij zelfgemaakte aardappelkroketjes is dat ze tijdens het bakken openbarsten. Een van de grootste boosdoeners is teveel water in de aardappelpuree. Tijdens het bakken verandert het water in stoom en die zoekt een uitweg. Zorg dus dat je de aardappels na het koken goed laat droogstomen op laag vuur.

Basisrecepten, Hartige keuken, Aardappel en meer, Bijgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. lianne

    Hallo Annemiek
    Zouden deze kroketjes ook in de oven kunnen?
    Grt Lianne

    1. Hoi Lianne, het kan wel maar ze worden dan niet zo mooi goudgeel en de kans dat ze openbarsten is groter.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin