Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Aardbeien in chocoladedip
Een feestelijk hapje om op tafel te zetten tijdens Koningsdag, of om van te genieten tijdens een spannende voetbalwedstrijd: aardbeien in witte chocoladedip en blauwe suiker. Hup Holland Hup!
Ingrediënten
- Doosje aardbeien
- Bakje witte Choco Dip van Dr. Oetker, of zelf een (grote!) reep witte chocolade smelten*
- Blauwe glittersuiker van Dr. Oetker, of zelf kristalsuiker kleuren met blauwe levensmiddelenkleurstof
*Het voordeel van zelf chocolade smelten is dat je een dikkere laag chocolade op de aardbei krijgt. De Choco Dip blijft heel dun en transparant.
Verder nodig
Bakpapier
Bereiding
Was de aardbeien maar laat de kroontjes zitten. Laat de aardbeien goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier.
Smelt de Choco Dip volgens de gebruiksaanwijzing of smelt een reep witte chocolade. Houd de aardbeien vast aan het kroontje en dip ze voor driekwart in de chocolade.
Druk ze daarna voor eenderde in de blauwe suiker (roze mag natuurlijk ook) en leg ze voorzichtig op een met bakpapier bekleed bord.
- De aardbeien van dochterlief moeten natuurlijk in de roze suiker worden gedipt
Zet de aardbeien in de koelkast, zodat de chocolade op kan stijven.
Kinderrecepten, Thema recepten, Oranjerecepten, Zoet, Chocolade
Deel je liefde