Aardbeienkwarktaart met madeleines (+ tips en ideeën voor Moederdag!)

Moederdag is dé dag om je moeder in het zonnetje te zetten. Dat kan op veel manieren, ook in deze anderhalvemetersamenleving. Je kunt natuurlijk iets lekkers bakken zoals een heerlijke aardbeienkwarktaart (scroll naar beneden voor het recept!), maar er zijn nog meer manieren om moeders in het zonnetje te zetten.

Ik heb een aantal leuke tips en ideeën voor je op een rij gezet:

  • Verwen je moeder met een moederdagontbijt. Laat je moeder lekker uitslapen en verras haar met een mooi gedekte tafel met verse croissants en jam, toast, een gekookt eitje, verse jus d’orange, beschuit met aardbeien, etc. Ook een mooie bos bloemen op tafel mag niet ontbreken!
  • Maak een lekkere chocolade ganache dip (of andere dip) om madeleines, stukjes cake of vers fruit in te dippen. Zet ook schaaltjes gehakte nootjes/pistache ernaast om er overheen te strooien. Een feestelijk glas bubbels erbij maakt het smulfeest compleet!
  • Verras je moeder met een heerlijke high tea! Denk aan hartige hapjes zoals belegde sandwiches en wraprolletjes, scones met clotted cream en aardbeienjam en zoete lekkernijen zoals petit fours. Je hoeft echt niet alles zelf te maken. Zo heeft Bonne Maman een heerlijk assortiment La Madeleines en tartelettes in diverse smaken waar ik dol op ben. Ze zijn per stuk verpakt zodat je altijd een vers cakeje hebt. Check hier welke smaken Bonne Maman La Madeleines en tartelettes er allemaal verkrijgbaar zijn.
  • Bak een lekkere taart voor je moeder. Liefde gaat tenslotte door de maag! Wat denk je van een cheesecake, monchoutaart of aardbeienkwarktaart (recept hieronder!). Gebruik een hartjes bakvorm als je die hebt en garneer de taart met verse aardbeien, chocolade en ander lekkers.
  • Bak kleine tartelettes en vul ze met de favoriete vulling van je moeder. Deze Tielse frambozentaartjes met witte chocoladeganache zijn heerlijk! Of vul ze met gezouten karamel, of slagroom met vers fruit.
  • Stel zelf een leuk moederdagpakket samen met bijv. een mooie mok met afbeelding van jou en je moeder erop, haar favoriete losse thee, een theezeefje, verschillende lekkernijen en een zelfgeschreven kaart. Zet het pakketje op Moederdag bij je moeder voor de deur als verrassing!

Nog meer moederdagrecepten? Hier vind je alle moederdagrecepten van KL op een rij.

Aardbeienkwarktaart met chocolade madeleines

Aardbeienkwarktaart met madeleines (+ tips en ideeën voor Moederdag!)

Speciaal voor Moederdag maakte ik deze aardbeienkwarktaart met chocolade madeleines! De bodem van de kwarktaart maak ik met Bonne Maman La Madeleines au Chocolat: heerlijke madeleines met een knapperig laagje melkchocolade. Deze kwarktaart is heel makkelijk te maken. Door hem te decoreren met verse slagroom, extra madeleines en vers fruit maak je er in een handomdraai een prachtige spektakeltaart van!

Thema recepten, Moederdag, Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 1 sinaasappel, alleen het sap, uitgeperst
  • 1 verpakking à 7 stuks Bonne Maman La Madeleines au Chocolat*
  • 10 blaadjes gelatine
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom, minimaal 35% vetgehalte
  • 500 g magere kwark
  • Optioneel, een druppel rode levensmiddelenkleurstof

Voor decoratie

  • 125 ml slagroom, minimaal 35% vetgehalte
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Verse aardbeien, blauwe bessen en bramen
  • 1 sinaasappel, alleen de rasp
  • 3 stuks Bonne Maman La Madeleines au Chocolat*
  • Optioneel vlaggetjeslijn (zelfgeknutseld)

*Je vindt de Bonne Maman producten bij de AH, Jumbo en Plus supermarkt. De La Madeleines au chocolat zijn niet overal te koop. Check van tevoren de verkrijgbaarheid online.

Verder nodig

  • Ronde springvorm 18,5 cm
  • Spuitzak met stervormige spuitmond voor de slagroom

Tip! Ik gebruikte de Bonne Maman La Madeleines au Chocolat voor mijn kwarktaart: heerlijke madeleines met een knapperig laagje melkchocolade! De kwarktaart is trouwens ook lekker met de La Madeleine Classic!

Bereiding

Week de blaadjes gelatine circa 10 minuten in een kom met koud water. Vet de springvorm in met wat olie of boter. Ik beklede de bodem met bakpapier maar dit is niet nodig.

Snijd de madeleines overlangs doormidden, je hebt nu een chocoladedeel en een bol deel zonder chocolade. Bedek de bodem met de chocolade madeleines, de chocoladekant naarboven. Bewaar het bolle deel van de madeleines voor garnering. Was de aardbeien met de kroontjes en laat uitlekken. Verwijder de kroontjes en pureer 250 gram aardbeien in de keukenmachine tot een gladde puree.

Pers de sinaasappel uit en verwarm het sap — niet laten koken, alleen verwarmen. Zet het vuur uit en los de gelatine op in de sinaasappelsap. Klop de slagroom stijf met de helft van de suiker. Klop in een andere kom de kwark, overige suiker en aardbeienpuree door elkaar. Roer het sinaasappelsap door het kwarkmengsel.  Spatel in meerdere stappen het kwarkmengsel door de slagroom. Als je wilt kun je nu ook de rode levensmiddelenkleurstof door de kwarkvulling roeren, om hem een intensere kleur te geven. Schenk het kwarkmengsel over de bodem en strijk de bovenkant glad. Dek de vorm af met een bord of folie en zet een nacht in de koelkast om op te stijven.

Decoratie

Zet de vlaggetjeslijn bovenop de taart. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en doe in een spuitzak met stervormige spuitmond. Garneer de taart vlak voor serveren met toeven slagroom, gehalveerde aardbeien (laat het kroontje zitten, dat ziet er leuk uit), bramen en blauwe bessen en chocolade madeleines. Rasp tot slot wat sinaasappelschil over de taart.

Aardbeienkwarktaart met madeleines (+ tips en ideeën voor Moederdag!)

Aardbeienkwarktaart met madeleines (+ tips en ideeën voor Moederdag!)

Aardbeienkwarktaart met madeleines (+ tips en ideeën voor Moederdag!)

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Bonne Maman. 

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Manda

    Gebruik je hele of halve gelatinevelletjes?

    1. Hele Manda, anders zet ik het erbij. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin