Zo organiseer je een high tea!

Zo organiseer je een high tea!

Zie jij (net als ik) je beste vrienden, schoon- of eigen familie veel te weinig, en wil je daar graag eens verandering in brengen?

Organiseer een high tea! Niets leuker en gezelliger dan op een mooie zomerdag bijkletsen onder het genot van diverse soorten thee, zoete versnaperingen en hartige hapjes.

Om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken, vraag je of iedereen wat mee wil nemen; er gaat nu eenmaal niets boven zelfgemaakte versnaperingen! Veel werk hoeft dat niet te zijn, houd het vooral eenvoudig en leuk.

Onderstaande recepten zijn supermakkelijk te maken en echt onweerstaanbaar lekker. Ze stonden op tafel tijdens de high tea bij mijn ouders – maar niet voor lang, en elk bordje ging schoon leeg!

Wat zet je op tafel?

Drank

  • Verschillende soorten thee
  • Suiker, melk, honing en citroenschijfjes (voor in de thee)
  • Mousserende wijn (bijv. Champagne, sekt, of Lambrusco)

Zoet

Hartig

Serveer niet alles tegelijk, maar begin bijvoorbeeld met een glaasje bubbels en de hartige hapjes. Daarna kun je overgaan op thee en de zoete versnaperingen.

Zo organiseer je een high tea!

Tafelaankleding

Natuurlijk is een high tea pas geslaagd, als ook de locatie en aankleding klopt. Ga dus op zoek naar het meest idyllische plekje in je tuin en haal je mooiste theeservies, torenhoge etagère, gestreken tafellinnen en servetten tevoorschijn. Vergeet ook de bloemen (bijv. kleurrijke vaasjes met rozen, of enkele mooie bloemstukjes) en kaarsen niet.

Hijs jezelf in een vrolijk jurkje, trek je allerhoogste pumps aan en maak er een onvergetelijk feest van!

Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Engelse recepten, High tea recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde