De perfecte scones

Deze scones zijn heerlijk bros, luchtig en makkelijk te maken. Kortom, het zijn de perfecte scones! Ze mogen natuurlijk niet ontbreken bij een gezellige high tea, geserveerd met een lepel clotted cream en aardbeienjam.

Serveer de scones als ze nog vers en (lauw)warm zijn, dan zijn ze het allerlekkerst. Nadat ze zijn afgekoeld worden ze vaster. Heb je een paar scones over? Bewaar ze dan in een luchtdichte diepvrieszak in de koelkast of vriezer. Als je ze voor serveren weer even opwarmt (afgedekt met alufolie) in de oven, dan smaken ze weer vers.

Wereldgerecht, Thema recepten, Basisrecepten, Paasrecepten, Engelse recepten, Hartige keuken, High tea recepten

Ingrediënten

Voor circa 13 scones

  • 500 g patentbloem
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 75 g roomboter, koud en in kleine blokjes
  • 2 eieren
  • 190 ml karnemelk (of gebruik de room die overblijft na het maken van clotted cream)

Verder nodig

  • Bloem, voor het uitrollen
  • 1 ei, losgeklopt om te bestrijken

Serveertip! Deze scones smaken ook heerlijk met hartig beleg zoals kaas of vleeswaren.

De perfecte scones

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de bloem, suiker, het bakpoeder en zout in en een kom en wrijf dit met je handen tot de boter verdwenen is en het mengsel zo fijn is als zond. Voeg de eieren en karnemelk toe en kneed alles tot een samenhangend deeg (hoe langer je kneed, hoe minder luchtig de scones worden. Kneed dus niet langer dan nodig is!).

Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van ongeveer 2 centimeter. Steek daar met een gladde ronde uitsteker van ongeveer 5 centimeter rondjes deeg uit en leg deze op de bakplaat. Het overgebleven deeg kun je weer opnieuw uitrollen. Bestrijk de scones met het losgeklopte ei en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de scones als ze nog warm zijn, dan zijn ze het allerlekkerst!

De perfecte scones

De perfecte scones

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin