Meer lekkere Italiaanse desserts vind je hier!
Affogato

Affogato. Een Italiaans dessert dat uitblinkt in eenvoud. Affogato betekent ‘verdronken’. Een bol goede vanilleroomijs wordt overgoten met hete espresso. Het ijs verdrinkt dus letterlijk in de espresso. Een perfect dessert om te serveren na een lekker (Italiaans) diner. Ik wed dat iedereen hier nog wel een gaatje voor kan vinden.
Nog feestelijker
Het vanilleroomijs en de espresso zijn een heerlijke combinatie die eigenlijk niks meer nodig hebben, maar een beetje geraspte pure chocolade en wat geschaafde, geroosterde amandelen maken het nóg iets feestelijker. Een glaasje (Amaretto) likeur smaakt ook lekker bij de affogato, voor de liefhebber.
Vanilleroomijs
Gebruik voor dit eenvoudige recept de lekkerste ingrediënten. Dat proef je terug! Dit zelfgemaakte vanilleroomijs is een aanrader, of koop het beste ijs dat je maar kunt vinden.
Espresso
Heb je geen espressomachine, dan kun je ook een gewone kop koffie zetten die je eventueel extra sterk maakt. Voor dit recept heb je ongeveer 30 ml espresso nodig, of sterke koffie.
om 08:14
Fijne recepten.Regelmatig maak ik er gebruik van