Vanilleroomijs

Wie is er niet dol op vanilleroomijs! Gewoon zo geserveerd zonder toeters en bellen al niet te versmaden, maar ook de perfecte basis voor tal van lekkere ijsdesserts. Wat denk je bijvoorbeeld van de klassieke Dame Blanche waar het vanilleijs wordt overgoten met warme chocoladesaus en geserveerd met geklopte slagroom, of deze Poires Belle Hélène met stoofperen. Of gebruik het als basis voor appel crumble vanilleroomijs (recept volgt binnenkort).

Je kunt vanilleroomijs natuurlijk in de winkel kopen, maar zelf maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder. Bovendien is het leuk om te doen! Als je net als ik in het bezit bent van een ijsmachine is ijs maken een fluitje van een cent, maar ook zonder ijsmachine kun je lekker ijs maken. Zie onderstaande tip. Hoe je het ook maakt, smullen wordt het zeker.

Basisrecepten, Menu, Zoete keuken, Zoete recepten, Dessert

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(3 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde