Vanilleroomijs

Wie is er niet dol op vanilleroomijs! Gewoon zo geserveerd zonder toeters en bellen al niet te versmaden, maar ook de perfecte basis voor tal van lekkere ijsdesserts. Wat denk je bijvoorbeeld van de klassieke Dame Blanche waar het vanilleijs wordt overgoten met warme chocoladesaus en geserveerd met geklopte slagroom, of deze Poires Belle Hélène met stoofperen. Of gebruik het als basis voor appel crumble vanilleroomijs (recept volgt binnenkort).

Je kunt vanilleroomijs natuurlijk in de winkel kopen, maar zelf maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder. Bovendien is het leuk om te doen! Als je net als ik in het bezit bent van een ijsmachine is ijs maken een fluitje van een cent, maar ook zonder ijsmachine kun je lekker ijs maken. Zie onderstaande tip. Hoe je het ook maakt, smullen wordt het zeker.

Basisrecepten, Menu, Zoete keuken, Zoet, Dessert

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin