Andijviestamppot met shoarma

“Schat, wanneer eten we nou eens andijviestamppot met shoarma, dat lijkt me zó lekker!” Je wilt niet weten hoe vaak manlief hier de afgelopen weken om gezeurd gevraagd heeft. 🙂 Vooruit met de geit dan. Hoewel ik niet direct stond te springen — andijviestamppot eet ik nu eenmaal het liefst met héél veel knapperig uitgebakken spekjes en eventueel een sappige gehaktbal — ging ik toch aan de slag. Voor de kleur en bite bakte ik met de shoarma zoete puntpaprika mee. Een handje geraspte oude kaas door de andijviestamppot kon ik ook niet weglaten…

Toen ik de foto’s had gemaakt en we zaten te eten vroeg dochterlief waar de knoflooksaus was. “Het is best lekker hoor mam, maar knoflooksaus maakt het af denk ik.” Nog geen twee minuten later stond er een bakje zelfgemaakte knoflooksaus op tafel en warempel, onze mini-chef had gelijk. 

Wereldgerecht, Hollandse recepten, Snel, Stamppotrecepten, Vleesrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 500 andijvie, schoongemaakt en fijngeneden
  • Scheutje melk of room
  • Klontje roomboter
  • 1 à 2 el wittewijnazijn
  • Paar druppels maggie
  • Handje geraspte oude kaas + wat extra om te bestrooien
  • 500 g shoarmavlees (liefst van een goede slager, dan is het vlees veel minder vet)
  • 2 zoete puntpaprika’s, schoongemaakt en in blokjes gesneden
  • Optioneel, zelfgemaakte knoflooksaus

Verder nodig

  • Pureestamper

Bereiding

Kook de aardappels gaar in een ruime pan met licht gezouten water tot ze zacht zijn.

Bak ondertussen de shoarma met de puntpaprika in een koekenpan met wat boter goudbruin en gaar.

Giet de aardappels af en zet de pan terug op laag vuur. Stamp de aardappels fijn.

Voeg de melk, boter, andijvie en geraspte kaas toe aan de puree en schep om. Voeg een extra scheutje melk toe als de stamppot te stevig is. Doe de deksel op de pan en laat de stamppot 1 à 2 minuten staan tot de andijvie geslonken is en je hem makkelijk door de stamppot kunt roeren. Haal de deksel van de pan en roer goed door. Breng de andijviestamppot op smaak met de maggie, azijn en zout en peper uit de molen.

Serveer de stamppot met de gebakken shoarma en paprika en bestrooi indien gewenst nog met wat geraspte kaas. Zet de knoflooksaus apart op tafel voor de liefhebber. 😉

Andijviestamppot met shoarma

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin