Apfelstrudel met vanillesaus

Apfelstrudel is een traditioneel Oostenrijks dessert gemaakt van knapperig deeg gevuld met appel, rozijnen, kaneel en suiker. Onweerstaanbaar lekker geserveerd met warme vanillesaus en eventueel een bolletje vanille-ijs.

Apfelstrudel deeg

Traditioneel wordt apfelstrudel gemaakt van strudeldeeg maar ik gebruik filodeeg. Dat lijkt op strudeldeeg maar koop je kant-en-klaar. Je kunt het filodeeg in dit recept ook vervangen door bladerdeeg. Je hoeft dan geen laagjes met boter te maken.

Apfelstrudel met vanillesaus

Serveer deze apfelstrudel met vanillesaus als feestelijk dessert, of als tussendoortje bij de koffie of thee. Het is ook een heerlijk dessert om tijdens kerst te serveren.

Apfelstrudel

Themarecepten, Wereldgerechten, Duitse recepten, Kerstrecepten, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(16 stemmen)
18 reacties

Deel je reactie

  1. Saskiaherpers

    Super lekker

  2. Nikki

    Hoi Annemiek,

    Klopt het dat je twee pakken filodeeg nodig hebt voor dit recept? Dit staat niet bij de ingrediëntenlijst, maar het lijkt wel zo te zijn als je de beschrijving leest 🙂

    Dankjewel!
    Nikki

    1. Hoi Nikki, in een pak filodeeg zitten twee verpakkingen. 🙂

  3. Corien

    Hoi Annemiek,
    Waarvoor is de zure room eigenlijk? Ik zie het bij de vulling staan…. Nog nooit eerder gehoord dat dit door zoiets moest!
    Ben benieuwd. We hosten binnenkort een duits/oostenrijks etentje, daar hoort een heerlijk apfelstrudel toetje bij…
    Het gaat jouw recept worden!

    1. Hoi Corien, de zure room maakt de vulling heerlijk romig! Leuk dat je dit recept gaat maken! Het gaat zeker in de smaak vallen. 🙂

  4. Femke

    Voor hoeveel personen is dit recept precies

    1. Voor circa 6 personen.

  5. Ineke

    Hallo, ziet er heerlijk uit ga het proberen , want wij eten dit ook altijd in het
    schwarzwald maar ik zou willen weten hoe hoog de oven. Moet staan ? Of kijk ik er
    Overheen . Dank je wel. Gr , Ineke gunzeln

    1. Ineke

      Ja dus er overheen gelezen ,stom ! Maar ik ga het maken , alleen vind ik 200gr. Wel iets hoog, ik begin op 180 gr Groet ineke

      1. Haha, kan gebeuren hoor! 🙂 Succes en ben benieuwd of deze je net zo lekker smaakt als die in het Zwarte Woud…

  6. anja

    Kun je dit voorbereiden , invriezen en later afbakken ?

    1. Dat weet ik eerlijk gezegd niet Anja. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Om erachter te komen zou je de proef op de som moeten nemen…

      1. anja

        oke bedankt

  7. Annerie

    Al weken filo deeg in huis maar wist niet dat ze in Oostenrijk daar ook mee werkte voor de eerste keer apfelstrudel gemaakt en ook nog goed gelukt
    Ben heel erg blij met dit recept
    Bedankt voor het goede idee

    1. Fijn om te horen dat het gesmaakt heeft Annerie en heel erg graag gedaan!

    2. Ik hou de helft van de vulling over anders is het na de korte kant naar binnen gevouwen te hebben niet meer op te rollen. Wat doe ik verkeerd. Ik heb netjes de 2 pakjes filo gebruikt. Zijn 8 plakjes per pakje klopt dat?

  8. Lya van Gelder-Verbrugh

    annemiek

    Leuk om te zien hoe dat gaat met filodeeg.
    neem me iedere keer voor om het te gebruiken
    maar nu ik zie hoe het werkt ga ik het zeker doen.

    Wat een heerlijk recept.

    Jullie nog een hele prettige vakantie.

    Groetjes Lya

    1. Dankjewel Lya!

      De vakantie is inmiddels alweer een paar weken geleden, had dit in het voren geschreven… 😉

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde