Ingrediënten
- 1 pak filodeeg (in 1 pak zitten 2 verpakkingen)
- 75 g ongezouten roomboter, gesmolten
Vulling
- 1/2 k stevige appels, geschild en in blokjes gesneden
- 1 tl citroenrasp en een beetje citroensap
- 1 tl kaneelpoeder
- 30 g witte basterdsuiker
- 30 g rozijnen, optioneel – geweekt in water
- Handje hazelnoten, grof gehakt
- 75 g zure room
- 1 el custardpoeder
Garnering
- Poedersuiker om te bestrooien
- Zelfgemaakte vanillesaus
om 16:12
Super lekker
om 14:14
Hoi Annemiek,
Klopt het dat je twee pakken filodeeg nodig hebt voor dit recept? Dit staat niet bij de ingrediëntenlijst, maar het lijkt wel zo te zijn als je de beschrijving leest 🙂
Dankjewel!
Nikki
om 11:28
Hoi Nikki, in een pak filodeeg zitten twee verpakkingen. 🙂
om 20:02
Hoi Annemiek,
Waarvoor is de zure room eigenlijk? Ik zie het bij de vulling staan…. Nog nooit eerder gehoord dat dit door zoiets moest!
Ben benieuwd. We hosten binnenkort een duits/oostenrijks etentje, daar hoort een heerlijk apfelstrudel toetje bij…
Het gaat jouw recept worden!
om 20:07
Hoi Corien, de zure room maakt de vulling heerlijk romig! Leuk dat je dit recept gaat maken! Het gaat zeker in de smaak vallen. 🙂
om 18:27
Voor hoeveel personen is dit recept precies
om 09:40
Voor circa 6 personen.
om 15:46
Hallo, ziet er heerlijk uit ga het proberen , want wij eten dit ook altijd in het
schwarzwald maar ik zou willen weten hoe hoog de oven. Moet staan ? Of kijk ik er
Overheen . Dank je wel. Gr , Ineke gunzeln
om 15:49
Ja dus er overheen gelezen ,stom ! Maar ik ga het maken , alleen vind ik 200gr. Wel iets hoog, ik begin op 180 gr Groet ineke
om 17:05
Haha, kan gebeuren hoor! 🙂 Succes en ben benieuwd of deze je net zo lekker smaakt als die in het Zwarte Woud…
om 16:39
Kun je dit voorbereiden , invriezen en later afbakken ?
om 09:17
Dat weet ik eerlijk gezegd niet Anja. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Om erachter te komen zou je de proef op de som moeten nemen…
om 13:08
oke bedankt
om 10:19
Al weken filo deeg in huis maar wist niet dat ze in Oostenrijk daar ook mee werkte voor de eerste keer apfelstrudel gemaakt en ook nog goed gelukt
Ben heel erg blij met dit recept
Bedankt voor het goede idee
om 10:33
Fijn om te horen dat het gesmaakt heeft Annerie en heel erg graag gedaan!
om 15:56
Ik hou de helft van de vulling over anders is het na de korte kant naar binnen gevouwen te hebben niet meer op te rollen. Wat doe ik verkeerd. Ik heb netjes de 2 pakjes filo gebruikt. Zijn 8 plakjes per pakje klopt dat?
om 20:46
annemiek
Leuk om te zien hoe dat gaat met filodeeg.
neem me iedere keer voor om het te gebruiken
maar nu ik zie hoe het werkt ga ik het zeker doen.
Wat een heerlijk recept.
Jullie nog een hele prettige vakantie.
Groetjes Lya
om 23:06
Dankjewel Lya!
De vakantie is inmiddels alweer een paar weken geleden, had dit in het voren geschreven… 😉