Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Pruimen crumble met kaneel en amaretto
Ben je op zoek naar een makkelijk, snel te maken en superlekker dessert? Hou dan op met zoeken en duik de keuken in om deze pruimen crumble met kaneel en amaretto te maken. Je kunt de pruimen natuurlijk ook vervangen voor ander fruit zoals perzik, peer, appel, frambozen, bramen en ga zo maar door.
Ingrediënten
- 20 pruimen
- Kaneelpoeder
- 4 klontjes roomboter
- 4 el suiker
- Amaretto, of eventueel een andere likeur die je lekker vindt
- 1 portie kruimeldeeg
Verder nog
4 kleine ovenschaaltjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de pruimen en verwijder de pit. Vet de ovenschaaltjes in met boter en leg in elk schaaltje 5 pruimen.
Bestrooi de pruimen met wat suiker, kaneel en leg er een klontje roomboter tussen. Besprenkel met wat Amaretto en bedek royaal met het kruimeldeeg. Strooi nog wat kaneelpoeder over het kruimeldeeg.
Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven, of totdat het fruit zacht is en het kruimeldeeg licht begint te kleuren. Serveer de crumble eventeel met een bolletje vanilleijs of een dot geklopte slagroom.
Thema recepten, Wereldgerecht, Engelse recepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Zoet, Dessert
Deel je liefde