Let op! Dit recept bevat rauwe eieren en is (met het oog op salmonellabesmetting) daarom niet geschikt voor risicogroepen zoals kleine kinderen tot vijf jaar, mensen met een verminderde weerstand en zwangere vrouwen.
Arretjescake met speculaas

Deze arretjescake met speculaas is het perfecte recept om het komende sinterklaasfeest mee af te trappen. Je kunt de arretjescake afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren.
Thema recepten, Wereldgerecht, Hollandse recepten, Sinterklaasrecepten, Zoet, Gebak
om 13:54
Van het weekend heb ik er 1 gemaakt met (chocolade) pepernoten, 250 gr Blue Band, 1 melk + 1 pure chocolade reep en 200 gr donkere basterdsuiker. Ook in dit recept hoorde oorspronkelijk een ei, maar die heb ik weggelaten en nergens door vervangen.
Was een succes, wel heel machtig. Door de pepernoten ook wat lastig te snijden.
Het ei zorgt ervoor dat het wat luchtiger wordt (denk ik), nu was hij lekker massief.
Normaal maak ik hem met biscuitjes, boter, basterdsuiker, scheutje koffie en cacoa.
Heerlijk al die variaties!
om 18:44
Je kunt de rauwe eieren natuurlijk ook vervangen door 50 ml melk per ei. Verwarm de melk in een pannetje en los hierin de suiker op. Zo is het gegarandeerd salmonellavrij.
om 08:30
Hoi Roos, bedankt voor deze goede tip! 🙂