7x bakken met speculaas

7x bakken met speculaas

Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in het land! Speculaas is dan wel het hele jaar door verkrijgbaar maar het smaakt toch altijd het lekkerst in deze periode. Wij zijn er dol op en daarom vind je op Keukenliefde al veel bakrecepten met speculaas. Om je te inspireren heb ik de lekkerste op een rij gezet. Heel benieuwd wat jij gaat maken?!

Gevulde speculaas

Als ik eerder had geweten dat gevulde speculaas zo makkelijk te maken is en veel lekkerder smaakt dan de kant-en-klaar variant, had ik dit al veel eerder gemaakt. Natuurlijk mag deze Hollandse lekkernij niet ontbreken gedurende de gezellige sinterklaastijd.

Gevulde speculaas

Speculaas cheesecake met karamel swirl

Op zoek naar een lekkere sinterklaastaart? Deze speculaas-cheesecake heeft een knapperige speculaasbodem, romige vulling en frisse topping met karamel swirl. Het is een heerlijke taart om op tafel te zetten tijdens de feestdagen, maar eigenlijk smaakt hij het hele jaar door.

Speculaas cheesecake met karamel swirl

Gevulde speculaaskoeken

Dit is toch wel mijn favoriete sinterklaasrecept: gevulde speculaaskoeken! Gevulde koeken met amandelspijs kennen we natuurlijk allemaal, maar deze variant met bruine basterdsuiker en speculaaskruiden is helemaal Sinterklaas proof. Perfect voor het heerlijk avondje!

Speculaasmuffins

Gisteren deelde ik deze gevulde speculaaskoeken, vandaag zijn de speculaasmuffins aan de beurt! Een heerlijk luchtig en smeuïg cakeje met subtiele speculaassmaak. Perfect om op tafel te zetten tijdens de sinterklaasintocht!

Speculaasmuffins

Appel speculaas taart

De welbekende appeltaart maar dan in een nieuw jasje gestoken. Deze appel-speculaastaart bevat een vleugje speculaas en sinaasappel!

Appel speculaas taart

Gevulde speculaasboterkoek

De klassieke boterkoek kennen we allemaal wel, maar deze gevulde variant met amandelspijs is misschien nieuw voor je. Helemaal niet moeilijk om te maken en superlekker!

Gevulde speculaasboterkoek

Peren-speculaastaart

Deze hartverwarmende peren-speculaastaart is makkelijk om te maken en smaakt verrukkelijk. Serveer hem bij voorkeur lauwwarm met een kop warme chocolademelk en een dot slagroom.

Peren-speculaastaart

Herfstrecepten, Seizoen, Thema recepten, Winterrecepten, Sinterklaasrecepten, Zoet, Gebak

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin