Bladerdeegvlinder met olijventapenade

Met bladerdeeg in huis maak je in een handomdraai een lekker borrelhapje. Bijvoorbeeld deze bladerdeegvlinder met olijventapenade. Die laatste maak je heel eenvoudig zelf, maar je kunt hem ook kant-en-klaar in de winkel kopen.

Menu, Voor bij de borrel

Ingrediënten

Verder nodig

  • Vel bakpapier
  • Kwastje om te bestrijken

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Laat het bladerdeeg iets ontdooien op het bakpapier, zodat het buigzaam wordt maar nog niet gaat plakken.
  3. Besmeer de plakjes bladerdeeg met 1 eetlepel olijventapenade. Rol van elk plakje bladerdeeg de uiteinden naar elkaar toe, tot in het midden. Snijd de rol met een mes in plakjes en leg op het bakpapier.
  4. Bak 20 minuten in de oven, of tot ze gaar en goudbruin zijn.

Bladerdeegvlinder met olijventapenade

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin