Variatietips!
Maak de bloemkoolsoep extra feestelijk door hem voor serveren te bestrooien met onderstaande variatietips:
- Reepjes gerookte zalm en/of Hollandse garnalen
- Krokant gebakken ham- of spekreepjes
- Hardgekookt en grofgehakt ei
Bloemkool is een gezonde groente waar je alle kanten mee op kunt. Je kunt er ook soep van maken. Deze bloemkoolsoep met geroosterde hazelnoten en bieslook is superlekker en heel makkelijk om te maken.
Heerlijk als lunch of serveer als hoofdgerecht met vers afgebakken stokbrood erbij. Zie ook onderstaande variatietip!
Menu, Lunch, Hoofdgerecht, Eenpansgerechten, Slank, Snel, Vegetarisch, Soep
Variatietips!
Maak de bloemkoolsoep extra feestelijk door hem voor serveren te bestrooien met onderstaande variatietips:
Verhit een soeppan met een scheutje olijfolie en voeg de ui toe. Fruit circa 5 minuten op laag vuur tot hij zacht en glazig is. Voeg de bloemkool (houd een flinke hand bloemkoolroosjes achter) en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Verkruimel de bouillontabletten eroverheen en voeg 1 liter water en de room toe.
Breng aan de kook en zet het vuur dan iets zachter. Doe de deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken, of tot de bloemkool zacht is.
Rooster ondertussen de hazelnoten licht goudbruin in een droge koekenpan.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg de bloemkoolroosjes (en eventueel de Parmezaan) toe. Kook nog 6 minuten verder, tot de bloemkoolroosjes beetgaar zijn. Schep de soep op borden en garneer met de hazelnoten en bieslook.
Deel je liefde