BLT bagel

De Amerikaanse BLT-sandwich met bacon, lettuce (sla) en tomato (tomaat) kennen we allemaal wel toch? Drie simpele ingrediënten die samen een geweldig smaaktrio vormen! In plaats van een sandwich beleg ik dit keer een bagel met BLT. Een heerlijke lunch die snel gemaakt is!

Menu, Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Lunch

Ingrediënten

  • 2 afbak bagels
  • Mayonaise
  • Paar blaadjes sla (kropsla of little gem)
  • 4 plakjes bacon
  • 1 vleestomaat, in plakken gesneden
  • Optioneel, gedroogde dille

Nodig

  • Vel bakpapier

Bereiding

  1. Leg de bagels op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze volgens de omschrijving op het pak af in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  2. Bak de bacon goudbruin in een koekenpan met een klein scheutje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  3. Snijd de bagels open en besmeer beide helften met mayonaise en bestrooi met een beetje dille.
  4. Beleg de onderste helft van de bagels met 2 plakjes bacon, sla en een plak tomaat. Dek af met de bovenkant van de bagel.

BLT bagel

BLT bagel

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(1 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin