Ingrediënten

  • 150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout

Appelvulling

  • 2 appels (bij voorkeur Goudreinet of Jonagold), geschild en in middelgrote blokjes
  • 1 à 2 el sultana rozijnen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el citroensap

Verder nodig

  • Elektrische mixer met gardes
  • Bakspatel
  • Fijne zeef
  • Ronde bakvorm (de bakvorm op de foto is 24 cm ∅, maar als je een gewone, ronde springvorm gebruikt is 20 cm ∅ goed)

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bakvorm in met boter.

Klop de suiker en de boter tot een luchtige crème, dit duurt zeker 5 minuten. Voeg een voor een de eieren toe, voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige volledig is opgenomen, anders gaat het beslag schiften.

Roer in een kom het bakmeel en zout door elkaar. Zeef boven de kom en spatel in drie porties door het beslag. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

Roer de appels, rozijnen, kaneel, vanillesuiker en citroensap in een kom door elkaar en verdeel over het cakebeslag.

Bak in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Boeren appelcake

Boeren appelcake

Boeren appelcake

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin