Boerenomelet

Dit is een van mijn favoriete ontbijtjes in het weekend, of lunchgerecht als ik wat meer tijd heb; een boerenomelet! Met lekker veel verse groenten zoals prei, doperwtjes, paprika en verse tuinkruiden; ik koos dit keer voor peterselie. Het geheim van de lekkerste omelet is dat de binnenkant nog heel iets vochtig is. Zeker niet te lang bakken dus.

Ben je net als ik een kaaskont dan strooi je er vlak voor serveren nog wat geraspte kaas overheen, zodat ‘ie nog even lekker kan smelten. Mmmm, dat wordt smullen! 

Wereldgerecht, Hollandse recepten, Lunch

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • Klein scheutje room of melk
  • 2 el hamblokjes
  • 2 el rode paprika, in blokjes
  • 2 el prei, alleen het witte gedeelte, in ringen gesneden
  • 2 el doperwtjes (bevroren of vers kan allebei)
  • 1 el platte peterselie*, fijngehakt
  • 2 el jong belegen kaas, geraspt
  • Olijfolie om in te bakken
  • Optioneel rucola om erbij te serveren

*Ik heb altijd een doosje vers gehakte peterselie uit de supermarkt in de diepvries liggen. Deze zijn los ingevroren en kun je zo uit de diepvries over je gerecht strooien.

Verder nodig

  • Koekenpan ø 25 cm. met deksel

Bereiding

Verhit de koekenpan met een scheutje olie en voeg de hamblokjes, groenten en peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak een paar minuten tot de groenten beginnen te kleuren en iets zachter zijn.

Klop ondertussen de eieren los met de room of melk en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Schenk de eieren over de groenten. Draai de pan rond om het eimengsel goed te verdelen. Strooi de kaas eroverheen en doe de deksel op de pan. Zet het vuur laag.

Laat de omelet in circa 5 minuten gaar worden. Hij is goed als de bovenkant bijna gestold is. Klap de omelet dubbel en schuif voorzichtig op een bord. Serveer optioneel met wat rucola erbij.

Boerenomelet

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Ingrid

    Ik koop altijd bij de boerderijwinkel een grote bos peterselie en selderij en die hak ik fijn in mijn hakmolentje en vries het daarna in. Veel voordeliger. Bieslook vries ik ook in alleen snijd ik die met het mes.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin