Boerenomelet

Dit is een van mijn favoriete ontbijtjes in het weekend, of lunchgerecht als ik wat meer tijd heb; een boerenomelet! Met lekker veel verse groenten zoals prei, doperwtjes, paprika en verse tuinkruiden; ik koos dit keer voor peterselie. Het geheim van de lekkerste omelet is dat de binnenkant nog heel iets vochtig is. Zeker niet te lang bakken dus.

Ben je net als ik een kaaskont dan strooi je er vlak voor serveren nog wat geraspte kaas overheen, zodat ‘ie nog even lekker kan smelten. Mmmm, dat wordt smullen! 

Wereldgerecht, Hollandse recepten, Lunch

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Manolito van Galen

    Hoi Annemiek,
    Lijkt me een heerlijk gerecht.
    Is het mogelijk om iets anders dan room of melk te gebruiken?
    Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
    Groetjes,
    Manolito

    1. Je kunt ze achterwege laten en eventueel een klontje roomboter toevoegen voor de romigheid.

  2. Ingrid

    Ik koop altijd bij de boerderijwinkel een grote bos peterselie en selderij en die hak ik fijn in mijn hakmolentje en vries het daarna in. Veel voordeliger. Bieslook vries ik ook in alleen snijd ik die met het mes.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin