Bokkenpootjestaart

Deze bokkenpootjestaart stond al tijden op mijn nog-te-maken-lijst en eindelijk kan ik hem afvinken. Wat is hij lekker! Stiekem had ik dat niet verwacht. Ik ben niet zo’n zoetekauw en ik was bang dat deze taart erg zoet zou zijn. Ik was blij verrast! Er gaan veel verschillende varianten rond op het internet van deze taart en vanaf vandaag is er weer eentje bij. 😉 Voor de bodem gebruik ik namelijk een kant-en-klare zachte taartbodem. Dat is lekker en snel en combineert heerlijk met de romige taartvulling van slagroom, advocaat en verkruimelde bokkenpootjes.

Ben je niet zo dol op advocaat, of mag je geen alcohol, dan kun je deze vervangen door Tokkelroom (bevat wel alcohol, maar minder dan advocaat) of vanillepudding. Haal snel alle ingrediënten in huis en ga aan de slag, deze bokkenpootjestaart wil je maken! 

Gebak, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Moederdag, Thema recepten, Wereldgerecht, Zoet

Ingrediënten

  • 2 pakjes (400 g) bokkenpootjes
  • 500 ml slagroom
  • 5 tot 8 el advocaat (naar eigen smaak)
  • 1 kant-en-klare taartbodem
  • 4 zakjes vanillesuiker (of suiker en verse vanille)
  • 2 zakjes klopfix

Verder nodig

  • Een springvorm van ø 22 cm

Bereiding

Vet de springvorm dun in met olie. Bekleed de bodem met bakpapier.

Halveer de bokkenpootjes uit een pak en zet deze rechtop tegen de rand van de springvorm. Snijd de taartbodem op maat zodat hij precies in het midden tussen de bokkenpootjes past en druk hem op de bodem.

Klop de slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker. Hak de overgebleven gehalveerde bokkenpootjes plus de helft van de bokkenpootjes uit het andere pak fijn. Spatel samen met circa 4 el advocaat (voeg meer advocaat toe als je dat lekker vindt) door de slagroom. Verdeel de slagroom over de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

Voor serveren

Hak de overige bokkenpootjes grof en verdeel over de taart. Druppel eventueel nog wat advocaat over de bokkenpootjes. Verwijder de springvorm en serveer op een mooie serveerschaal.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Hoi Claudia, vla is een stuk dunner dan pudding en het zou daardoor kunnen dat de vulling niet genoeg opstijft. Dat zou je dus moeten uitproberen.

  2. Claudia

    Kan vanille vla ook of moet dit echt opgeklopte pudding zijn?

  3. Nel

    Iedereen geniet altijd van deze taart, ik maak de bodem met een in plakjes gesneden cake, heerlijk.

  4. Marleen

    Lekker bokkenpootjestaart!! Simpel, maar heerlijk. Ik maak ‘m altijd met bokkenpootjes als bodem (geen kant en klaar bodem) en dan met Klop vanille pudding. Ik wil ‘m ook wel eens proberen met de slagroom en de gehakte bokkenpootjes er doorheen.

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com