Ingrediënten
- 2 pakjes (400 g) bokkenpootjes
- 500 ml slagroom
- 5 tot 8 el advocaat (naar eigen smaak)
- 1 kant-en-klare taartbodem
- 4 zakjes vanillesuiker (of suiker en verse vanille)
- 2 zakjes klopfix
Verder nodig
- Een springvorm van ø 22 cm
Deze bokkenpootjestaart stond al tijden op mijn nog-te-maken-lijst en eindelijk kan ik hem afvinken. Wat is hij lekker! Stiekem had ik dat niet verwacht. Ik ben niet zo’n zoetekauw en ik was bang dat deze taart erg zoet zou zijn. Ik was blij verrast! Er gaan veel verschillende varianten rond op het internet van deze taart en vanaf vandaag is er weer eentje bij. 😉 Voor de bodem gebruik ik namelijk een kant-en-klare zachte taartbodem. Dat is lekker en snel en combineert heerlijk met de romige taartvulling van slagroom, advocaat en verkruimelde bokkenpootjes.
Ben je niet zo dol op advocaat, of mag je geen alcohol, dan kun je deze vervangen door Tokkelroom (bevat wel alcohol, maar minder dan advocaat) of vanillepudding. Haal snel alle ingrediënten in huis en ga aan de slag, deze bokkenpootjestaart wil je maken!
Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Moederdag recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Vet de springvorm dun in met olie. Bekleed de bodem met bakpapier.
Halveer de bokkenpootjes uit een pak en zet deze rechtop tegen de rand van de springvorm. Snijd de taartbodem op maat zodat hij precies in het midden tussen de bokkenpootjes past en druk hem op de bodem.
Klop de slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker. Hak de overgebleven gehalveerde bokkenpootjes plus de helft van de bokkenpootjes uit het andere pak fijn. Spatel samen met circa 4 el advocaat (voeg meer advocaat toe als je dat lekker vindt) door de slagroom. Verdeel de slagroom over de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Hak de overige bokkenpootjes grof en verdeel over de taart. Druppel eventueel nog wat advocaat over de bokkenpootjes. Verwijder de springvorm en serveer op een mooie serveerschaal.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
om 14:36
Het recept ziet er goed uit, en het eind gerecht is ongetwijfeld heerlijk. Goed om een combimagnetron te hebben om dit voor te bereiden.
Groet,
Felix.
om 14:53
Zelf kreeg ik de vulling niet stijf genoeg. Da taart viel niet in punten te snijden maar was eerder ‘schepbaar’ in potjes. Wat zou ik beter kunnen doen, de room (35%) langer opkloppen? Op op een hogere mixerstand? De smaak van de taart was wel heel lekker! ????
om 10:24
Hoi Sofie, je moet de slagroom idd goed stijfkloppen, dan moet het goedkomen. Heb je ook klopfix gebruikt?
om 21:44
Maak deze taart al jaren zo maar dan met Amaretto. Ik gebruik maar 1 zakje vanillesuiker. Zijn 4 zakjes dan niet wat veel? Of zou Amaretto veel zoeter zijn dan Advocaat
om 11:35
Hoi Mieke, dat lijkt me ook erg lekker met Amaretto! Als je 4 zakjes teveel vindt, kun je natuurlijk minder gebruiken, maar ik vond deze taart zeker niet te zoet.
om 08:46
Moet er ook kloppudding aan toegevoegd worden? of alleen de slagroom met advocaat en koekjes?
om 20:54
Afgelopen zaterdag deze overheerlijke bokkenpootjestaart gemaakt. Ook deze taart is gemakkelijk te maken en na een dag bewaren veel lekkerder dus erg geschikt om van te voren te maken. Ik had er tokkelroom doorgedaan hiervan proefde we niks dus hebben we het er los bijgedaan. Een echte aanrader deze taart.
om 12:12
Leuk om te horen Maria! 🙂
om 09:29
Hoi Claudia, vla is een stuk dunner dan pudding en het zou daardoor kunnen dat de vulling niet genoeg opstijft. Dat zou je dus moeten uitproberen.
om 19:15
Kan vanille vla ook of moet dit echt opgeklopte pudding zijn?
om 16:25
Iedereen geniet altijd van deze taart, ik maak de bodem met een in plakjes gesneden cake, heerlijk.
om 11:52
Lekker bokkenpootjestaart!! Simpel, maar heerlijk. Ik maak ‘m altijd met bokkenpootjes als bodem (geen kant en klaar bodem) en dan met Klop vanille pudding. Ik wil ‘m ook wel eens proberen met de slagroom en de gehakte bokkenpootjes er doorheen.