Borrelplankje

“Is het al borreltijd?”, wordt hier in huize Verweij regelmatig geroepen. Wij Verweij’tjes zijn dol op borrelen en het daarbij behorende borrelplankje mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Dit borrelplankje maakte Johan een aantal weken geleden op een zondagmiddag toen we bordspelletjes zaten te spelen. Zo gezellig! Of wat denk je van een borrelplankje op vrijdagmiddag klokslag vijf uur om het weekend in te luiden. Of op zaterdagmiddag tijdens een feestje of verjaardag. Ja, een lekker borrelplankje smaakt eigenlijk altijd.

Voor bij de borrel

Ingrediënten

Hardgekookt ei

  • 2 eieren
  • Mayonaise
  • Ketchup

Stokbroodje zalm

Parmahamrolletje met roomkaas

  • 4 plakken parmaham
  • 100 g Monchou

Verder

In plaats van parmaham kun je ook spianata romana, salami of bacon gebruiken (bak de laatste eerst even in de koekenpan of oven totdat hij goudbruin maar nog wel buigbaar is. Laat afkoelen en rol dan op met monchou.

Bereiding

Hardgekookt ei

Kook de eieren hard, spoel ze af met koud water en pel ze. Halveer de eieren en garneer elk half ei met een toefje mayonaise en ketchup.

Borrelplankje

Stokbroodje zalm

Beleg het stokbrood met een blaadje sla, een plakje zalm en garneer met een lepeltje ansjovis-knoflookmayonaise.

Borrelplankje

Parmahamrolletje met Monchou

Dit is het favoriete hapje van dochterlief. Ze grist ze weg waar je bijstaat! Rol een plakje parmaham op met een plakje monchou en rol strak op. Zie ook onderstaande variatietip!

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin