Briochesterren met paté en cranberrysaus

Een tijdje geleden gingen wij op uitnodiging een hapje eten bij Jamie’s Italian in de Markthal in Rotterdam. Als voorgerecht bestelden we een grote antipasti plank om met z’n drieën te delen en daarbij zat onder andere getoaste brioche met kippenleverpaté en vijgenchutney. Ik ben niet echt een groot liefhebber van paté, maar dit hapje smaakte geweldig! Zoet briochebrood, romige paté en zoetzure chutney zijn een geweldige combi.

Voor deze briochesterren met paté en cranberrysaus heb ik me laten inspireren door het hapje van Jamie. Voor een extra feestelijk effect steek ik sterretjes uit het briochebrood met een uitsteker, maar je kunt de plakken brioche ook gewoon diagonaal doormidden snijden (zo aten wij ze ook bij Jamie) en zo serveren. Deze hapjes zijn gemaakt in een handomdraai en een perfect begin van een culinaire avond. Enjoy!

Seizoensrecepten, Themarecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Voorgerechten, Voor bij de borrel

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
6 reacties

Deel je liefde

 1. Nancy

  Kan je hier ook ander brood voor gebruiken?

  1. Dat kan Nancy maar brioche is in dit recept wel heel lekker!

 2. Ineke Deurloo

  Hoi Annemiek,
  ik ben vanmorgen bij de Lidl, Plus en onze meesterbakker Voskamp geweest voor het Brioche brood maar nergens hebben ze het in een groter brood (alleen kleine broodjes). Waar heb jij vandaan? Want uit de kleine broodjes kan ik geen sterren steken.
  En mag ik vragen waar je die leuke prikkertjes gekocht hebt met de gouden sterretjes erop?
  Groetjes, Ineke

  1. Hoi Ineke, het briochebrood kocht ik bij de AH, maar je kunt het ook bestellen bij de bakker. De prikkers kocht ik bij de Hema.

 3. Ivy

  Ik hem zelf.een keer zoiets gemaakt maar dan de met de vegapate variant vanwege vegetariërs aan de kerstdis. Was lekker en ik meen dat ik er ook nog wat kruimels hazelnoot op had.

  1. Goed idee die hazelnoot kruimels! Denk dat pistache ook lekker zou zijn. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde