Briochesterren met paté en cranberrysaus

Een tijdje geleden gingen wij op uitnodiging een hapje eten bij Jamie’s Italian in de Markthal in Rotterdam. Als voorgerecht bestelden we een grote antipasti plank om met z’n drieën te delen en daarbij zat onder andere getoaste brioche met kippenleverpaté en vijgenchutney. Ik ben niet echt een groot liefhebber van paté, maar dit hapje smaakte geweldig! Zoet briochebrood, romige paté en zoetzure chutney zijn een geweldige combi.

Voor deze briochesterren met paté en cranberrysaus heb ik me laten inspireren door het hapje van Jamie. Voor een extra feestelijk effect steek ik sterretjes uit het briochebrood met een uitsteker, maar je kunt de plakken brioche ook gewoon diagonaal doormidden snijden (zo aten wij ze ook bij Jamie) en zo serveren. Deze hapjes zijn gemaakt in een handomdraai en een perfect begin van een culinaire avond. Enjoy!

Seizoen, Thema recepten, Kerstrecepten, Winterrecepten, Voorgerecht, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 4 plakken brioche
  • 75 g roompaté (truffelpaté of kippenleverpaté zijn ook erg lekker)
  • 1x recept cranberrysaus*
  • Tuinkers

*Voor dit recept heb je maar een klein beetje cranberrysaus nodig, maar de rest van de saus smaakt heerlijk bij wild-, gevogelte-, en vleesgerechten, of bij een kaasplankje.

Verder nodig

  • Stervormige uitsteker

Wijntip: lekker met een niet te droge Riesling uit de Elzas of Duitsland, of een lichte, rode Beaujolais.

Bereiding

Bak de brioche aan beide kanten in een hete, droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Laat iets afkoelen. Steek met de uitsteker een ster uit de brioche, besmeer met paté en druk uit de uitsteker. Vind je dit teveel gedoe dan kun je de brioche ook besmeren met roompaté en diagonaal doormidden snijden. Maak af met een theelepel cranberrysaus en beleg met een pluk tuinkers.

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Ineke Deurloo

    Hoi Annemiek,
    ik ben vanmorgen bij de Lidl, Plus en onze meesterbakker Voskamp geweest voor het Brioche brood maar nergens hebben ze het in een groter brood (alleen kleine broodjes). Waar heb jij vandaan? Want uit de kleine broodjes kan ik geen sterren steken.
    En mag ik vragen waar je die leuke prikkertjes gekocht hebt met de gouden sterretjes erop?
    Groetjes, Ineke

    1. Hoi Ineke, het briochebrood kocht ik bij de AH, maar je kunt het ook bestellen bij de bakker. De prikkers kocht ik bij de Hema.

  2. Ivy

    Ik hem zelf.een keer zoiets gemaakt maar dan de met de vegapate variant vanwege vegetariërs aan de kerstdis. Was lekker en ik meen dat ik er ook nog wat kruimels hazelnoot op had.

    1. Goed idee die hazelnoot kruimels! Denk dat pistache ook lekker zou zijn. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Mascarponecrème met aardbeien

26 mei 2019

De aardbeienplantjes in onze moestuin draaien momenteel overuren. Elke dag kunnen we weer een nieuwe lading verse aardbeien plukken....

Pasta carbonara met bacon en groene asperges

2 mei 2019

Ik ben dol op pasta carbonara. De romige, fluweelzachte saus gemaakt van enkel ei en Parmezaan is zo simpel...

Sinaasappeltulband met chocoladeglazuur

26 april 2019

Is het geen plaatje lieve jongens en meisjes! Deze sinaasappeltulband met witte-chocoladeglazuur en,  jawel, rood wit blauw spikkels heb...

5x recept met asperge en ei – een gouden combi

17 april 2019

Witte asperges en ei: twee ingrediënten die voor elkaar gemaakt lijken te zijn! Omdat het ook een heerlijke combi...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin