Broodje bietenburger

Dit keer laten we het klassieke broodje hamburger voor wat het is en gaan op de vegetarische toer met dit heerlijke broodje bietenburger! Het hamburgersausje maken we van Griekse yoghurt. Die is lekker romig en fris en past perfect bij de bietenburger.

Er is tegenwoordig een ruim assortiment vegetarische groenteburgers te vinden in de supermarkt, maar je kunt de bietenburgers ook zelf maken. Dat is helemaal niet moeilijk, maar wel erg lekker!

Vegetarisch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 vegetarische bietenburgers (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • Paar blaadjes sla naar keuze
  • 1 rode ui, gepeld en in ringen
  • 1 grote tomaat, in plakken
  • Optioneel, takje peterselie, fijngehakt

Voor de Griekse-yoghurtsaus

  • 4 flinke el Griekse yoghurt
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl gedroogde dille
  • Optioneel, 1 teen knoflook, uitgeperst

Tip! Ook lekker om plakjes avocado en kiemgroenten op de bietenburger te leggen. Kaasliefhebber in the house? Verkruimel wat feta of gorgonzola door of óver de bietenburgers! Mmmm…

Broodje bietenburger

Bereiding

Grill de bietenburgers goudbruin op de barbecue, of bak ze goudbruin in een koekenpan met een beetje olijf- of zonnebloemolie.

Snijd de hamburgerbroodjes open en grill ze kort (1 à 2 minuten) op de opengesneden kant tot ze iets kleuren.

Roer voor de yoghurtsaus alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Besmeer de onderkant van de broodje met een beetje yoghurtsaus en beleg met een blaadje sla en tomaat. Leg de bietenburger erop en dek af met de rode ui, een flinke lepel yoghurtsaus en wat peterselie. Serveer direct.

Broodje bietenburger

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin