Broodje omelet

Broodje omelet

Als ik ’s ochtends bij mijn ouders de keuken binnenstap, staat er altijd een koekenpan met omelet op het vuur: het favoriete broodbeleg van mijn moeder.

Ook ik ben er dol op. Een omelet is makkelijk om te maken en snel klaar. Je kunt er naar hartelust mee variëren door extra ingrediënten toe te voegen zoals kleine cherrytomaatjes, kaas, ham, tuinkruiden, maar gewoon naturel smaakt hij ook heerlijk. Ik maak de omelet — net zoals mijn moeder — graag lekker dik en snijd hem dan in punten voor op brood. Wil je ook een dikke omelet? Gebruik dan een kleine of middelgrote koekenpan.

Ontbijt/lunch voor 2 personen

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • Zout en peper uit de molen
 • Paar sprietjes bieslook, fijngeknipt
 • Klein klontje boter om in te bakken
 • 2 sneetjes brood
 • Rauwkost voor garnering

Verder nodig
Koekenpan met deksel

Bereiding
Verhit een koekenpan met een klontje boter. Klop de eieren met een snuf zout en peper los in een kom. Giet het eimengsel in de koekenpan en zet het vuur laag. Bestrooi de bovenkant van de omelet met de bieslook en doe een deksel op de pan. Laat de omelet op laag vuur zachtjes stollen, totdat de bovenkant net gaar is.

Snijd de omelet in punten en serveer op een sneetje brood.

Broodje omelet

Eet smakelijk!

Ontbijtrecepten, Lunchrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

 1. Jan

  Ga dit recept zeker gauw maken lijkt mij heerlijk….
  Bedankt
  Groetjes Jan

 2. Altijd lekker, dit recept! Ik krijg honger door de foto’s en ik denk dat ik deze zo snel mogelijk ga maken. Thanks voor de inspiratie!

  Groetjes,
  Mariska van Mylocals

  1. Graag gedaan Mariska. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde