Broodquiche met spek en ei

Hoewel ik geen ontbijter ben zijn er toch enkele ontbijtjes waar mijn hard sneller van gaat kloppen. Na het succes van de mini-croissantquiche (zowel hier in huize Verweij als online) had ik de smaak te pakken. In plaats van croissantdeeg gebruik ik dit keer witbrood (bruinbrood kan natuurlijk ook). Het resultaat is een krokant broodbakje gevuld met ontbijtspek en ei.

Heerlijk als ontbijt of pak hem in en mee mee als snack voor onderweg of een picknick! 

Menu, Thema recepten, Moederdag, Ontbijt, Paasrecepten, Picknick

Ingrediënten

  • 50 g ongezouten roomboter, gesmolten
  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 8 eieren (M)
  • Bieslook voor garnering
  • Olijfolie

Verder nodig

  • Muffinbakblik
  • Kwastje om te bestrijken
  • Deegroller

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 8 muffinholtes in met een beetje olijfolie.

Snijd de korstjes van het witbrood en rol het witbrood plat met de deegroller. Bestrijk het witbrood aan beide kanten met gesmolten roomboter. Bekleed de muffinvormpjes met het witbrood.

Leg in elk broodbakje een plakje spek en breek er een ei boven. Bak 20 minuten in het midden van de oven, tot het eiwit net gestold is. Garneer met een draai zwarte peper uit de molen, vers geknipte bieslook en serveer.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin