Brownie met fudge en noten

Een lekkere chocolade brownie is zo gemaakt. Deze brownie is goed gevuld met fudge en gemengde noten. Snijd in kleine blokjes en geniet!

Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Gebak, Chocolade, Zoet

Ingrediënten

  • 250 g ongezouten roomboter, in kleine blokjes
  • 250 g pure chocolade, fijngehakt
  • 4 eieren
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 150 g bloem
  • Snufje zout
  • 100 g gemengde noten (ongezouten), grof gehakt
  • 80 g fudgeblokjes salted caramel (bijv. Lonka), in nog kleinere blokjes gesneden

Nodig

  • Brownie bakvorm
  • Bakpapier
  • Elektrische handmixer
  • Fijne zeef
  • Bakspatel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Doe de boter en chocolade in een hittestendige kom en laat ze au bain-marie smelten. Haal van het vuur af en laat iets afkoelen.
  3. Klop de eieren met de suiker op hoge stand tot een dikke crème. Voeg kloppend op lage stand het chocolademengsel toe. Zeef de bloem en het zout erboven en spatel door het beslag.
  4. Roer 2/3 van de noten en fudge door het beslag en verdeel het mengsel over de bakvorm. Strijk glad en strooi de overige noten en fudge eroverheen.
  5. Bak de brownie 35 tot 40 minuten in het midden van de oven, of totdat een prikker er nog iets vochtig uitkomt.
  6. Haal de brownie uit de oven en laat afkoelen. Snijd in kleine vierkante blokjes en serveer.

Brownie met fudge en noten

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin