Bulgogi

Malse, gemarineerde biefstuk uit de wok in een zoet-pittige saus van gochujang, sojasaus, gember en peer. Lekker om te serveren met witte rijst en een frisse wortel-komkommersalade en kimchi.

Trek voor het marineren minimaal 45 minuten uit (doe dit ’s ochtends of de avond ervoor al). Daarna zet je dit gerecht in 15 minuten op tafel!

Bulgogi

Bulgogi is een populair Koreaans vleesgerecht. Het bestaat uit dunne plakjes gemarineerd rundvlees (meestal van rundvlees zoals biefstuk) die op een grill, of in een pan worden gebakken. De marinade bestaat meestal uit sojasaus, sesamolie, knoflook, suiker, peper en soms perensap voor zoetheid en malsheid. Het resultaat is een sappig, hartig en lichtzoet gerecht. Het wordt vaak geserveerd met rijst en bijgerechten zoals kimchi (gefermenteerde groenten) en groenten. Het is een van de meest populaire gerechten in de Koreaanse keuken.

Gochujang en gochugaru

Gochujang is een gefermenteerde rode peperpasta die veel wordt gebruikt in de Koreaanse keuken (bijv. bibimbap en buldak). Hij heeft een licht zoetige smaak en intense pittigheid. Je vindt hem in de toko, maar ook de AH heeft hem tegenwoordig in het assortiment. Hoewel er in het traditionele recept geen gochujang zit vind ik het zelf erg lekker om toe te voegen. Hij geeft een mooie, rode kleur aan het vlees en de pittige smaak geeft een aangename kick aan dit gerecht.

Gochugaru zijn milde Koreaanse, rode pepervlokken. Ze zijn totaal niet pittig (veel milder bijvoorbeeld dan gedroogde chilivlokken), maar ze zien er wel leuk uit in sauzen en marinades. Je vindt ze in de toko, ik heb ze jammer genoeg nog niet kunnen vinden in een supermarkt. Zowel de gochujang als gochugaru kun je in dit recept eventueel achterwege laten, maar ik zou ze zeker toevoegen.

Nashi-peer

In het Koreaanse recept wordt nashi-peer gebruikt. Deze peer is rond, heeft een bleke schil en een knapperige, sappige textuur. De nashi-peer is minder zoet dan Westerse peren, maar geeft een subtiele zoetheid en veel sap, wat helpt bij het mals maken van het vlees in de marinade. Je vindt hem bij de toko, maar je kunt hem ook vervangen door een Conference peer.

Bulgogi

Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(2 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde