Carpaccio tapenade

Deze carpaccio tapenade met parmezaan, pijnboompitjes en kappertjes smaakt heerlijk bij de borrel op een stokbroodje, of toastje. Of smeer hem op een vers gebakken broodje tijdens de lunch! Je maakt hem in een handomdraai met kant-en-klaar verpakte carpaccio. De parmezaan en pijnboompitjes zijn daar meestal bij inbegrepen, zodat je die niet extra hoeft te kopen. De kappertjes geven een heerlijk fris zuurtje, dus die zou ik zeker extra toevoegen. 

Menu, Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

Bij de borrel voor 2 personen

  • 1 pakje carpaccio à 120 gram (verpakking incl. parmezaan en pijnboompitjes)
  • 2 tl kappertjes, uitgelekt en grof gehakt
  • Extra vierge olijfolie
  • Optioneel, paar druppels truffelolie
  • 1 takje peterselie, fijngehakt

Bereiding

Maal de carpaccio fijn in de keukenmachine. Doe in een kom en meng met de parmezaan, pijnboompitjes en kappertjes. Maak de tapenade smeuïg met 1 à 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Als je wilt kun je ook een paar druppeltjes truffelolie toevoegen. Dat geeft een heerlijke smaak aan de tapenade. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Serveer in een mooi schaaltje en garneer met wat peterselie.

Carpaccio tapenade

Carpaccio tapenade

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin