Cheesecake-brownietaart met frambozen swirl

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een zoet baksel met je deelde. Daarom greep ik komende valentijnsdag met beide handen aan om weer eens lekker aan de bak te gaan. Omdat liefde door de maag gaat maakte ik deze cheesecake-brownietaart met frambozen swirl. Als je goed kijkt zie je dat de swirl de vorm heeft van hartjes! Zoeter kan niet toch? Wacht maar tot je je tanden erin zet, dan jubel je het uit van liefde!

Wereldgerecht, Thema recepten, Amerikaanse recepten, Chocolade, Gebak, Moederdag, Valentijnsrecepten, Zoet

Ingrediënten

Brownie

  • 225 g ongezouten roomboter, in blokjes
  • 150 g pure chocolade, in stukjes
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 g bloem, gezeefd

Cheesecake

  • 400 g Philadelphia, of MonChou roomkaas
  • 2 eieren
  • 85 g witte basterdsuiker
  • 60 g witte chocolade, in stukjes
  • 1 tl vanille-extract

Frambozensaus

  • 100 g frambozen
  • 2 el suiker

Verder nodig

  • Keukenmachine met garde
  • Staafmixer
  • Ronde springvorm van 23 cm
  • Vel bakpapier
  • Fijn zeefje

Bewaar de cheesecake-brownietaart bij voorkeur op een koele, donkere plek buiten de koelkast. De brownie wordt in de koelkast namelijk een stuk harder. Buiten de koelkast blijft hij zachter wat de smaak ten goede komt.

Bereiding

Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 175 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. (Ik bekleedde ook de rand met bakpapier, maar dat is niet nodig.)

Voor het browniebeslag

Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie. Als de boter en chocolade zijn gesmolten haal je de kom boven de pan met water weg en laat je het iets afkoelen.

Klop ondertussen in een andere kom de eieren, suiker en vanille-extract luchtig — dit duurt circa 5 minuten.

Voeg al kloppend het chocolademengsel toe aan het eimengsel en spatel tot slot de bloem erdoor. Verdeel het beslag over de bakvorm.

Voor het cheesecakebeslag

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop in een kom de roomkaas, gesmolten chocolade, eieren, suiker en de vanille-extract door elkaar tot alles goed gemengd is. Schenk het cheesecakebeslag over het browniebeslag en strijk de bovenkant glad.

Frambozenhartjes

Verwarm de frambozen met de suiker in een pannetje op laag vuur, totdat de frambozen hun sap loslaten. Pureer de frambozen en druk door een fijne zeef. Schep met een theelepel kleine hoopjes frambozensaus over het cheesecakebeslag. (De frambozensaus die je over hebt, kun je later apart bij de taart serveren.) Trek met een satéprikker door het frambozenrondje zodat er een hartje ontstaat.

Schuif de taart in het midden van de oven, op een rooster met een vel bakpapier (de taart lekt iets tijdens het bakken). Bak de cheesecake-brownie circa 45 minuten — de bovenkant van de cheesecake mag nog heel iets wiebelen als je de vorm beweegt, tijdens het afkoelen stijft hij verder op. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Laat daarna in de koelkast verder opstijven.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com