Citroentulband met maanzaad

Deze citroentulband met maanzaad is lekker fris en de yoghurt maakt hem heerlijk smeuïg! Maanzaad is niet alleen lekker over brood of een bagel, het smaakt ook heerlijk in gebak. Het geeft een licht nootachtige en zoete smaak en een heerlijke ‘Pop!’ als je erop bijt. Vandaar ook de naam poppy seed.

Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 180 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker, of 1 tl vanille-extract
  • 200 g yoghurt
  • 180 ml zonnebloemolie + extra om bakvorm in te vetten
  • 4 eieren
  • 200 g patentbloem
  • 1 zakje bakpoeder à 16 g
  • Snuf zout
  • 1 citroen, rasp van hele en sap van halve citroen
  • 2 el maanzaad

Verder nodig

  • Tulband bakvorm
  • Elektrische handmixer met gardes
  • Spatel
  • Fijne zeef

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de tulbandvorm in met olie of boter en bestuif royaal met bloem. Draai rond zodat overal een dun laagje bloem zit en klop dan de overtollige bloem eruit (sla deze stap niet over, anders krijg je de cake naderhand niet uit de vorm!).

Klop in een ruime kom de beide soorten suiker en yoghurt door elkaar. Voeg de zonnebloemolie toe en klop verder tot de olie is opgenomen. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe, voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige is opgenomen. Spatel de citroenrasp, het -sap en maanzaad door het beslag.

Roer in een kom de bloem, het bakpoeder en zout door elkaar. Zeef de bloem boven het beslag en spatel er luchtig doorheen.

Schenk het beslag in de tulbandvorm. Bak in het midden van de oven circa 40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en een prikker droog uit het midden van de tulband komt. Haal de tulband uit de oven en laat 15 minuten in de vorm afkoelen. Stort de tulband op een rooster en laat verder afkoelen.

Bestrooi de tulband voor serveren met poedersuiker.

Citroentulband met maanzaad

Citroentulband met maanzaad

3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Joke

    Ik heb deze cake gemaakt maar het was nog lang niet gaat.
    Heb het er zeker 15 langer dan de tijd in gelaten
    Zonde van de ingrediënten maar daardoor niet eetbaar

    1. Sakina chaara

      Ja bij mij eindigde hij ook in de rest container, ik probeer de cake nog 1 keer met roomkaas ipv yoghurt, heb het recept op een andere website gevonden.

    2. Hoi Joke, wat vervelend dat hij bij jou nog niet gaar was. Elke oven werkt weer anders, dus goed opgelost door hem langer in de oven te laten zitten. Dan zou het goed moeten komen. Waarom was de cake niet eetbaar?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin