Club sandwich salade met honing-mosterdsaus

Johan maakte deze salade in de kerstvakantie en het was een regelrechte hit. Deze club sandwich salade bevat dezelfde ingrediënten als een club sandwich maar wordt dan geserveerd in saladevorm. Omdat je dus meer salade dan brood eet valt hij wat lichter op je maag en dat is wel even welkom na de feestdagen.

De honing-mosterdsaus maak ik met mayonaise maar voor een slankere variant vervang je die eenvoudig door halvanaise of yoghurt. Het is jouw feestje. 

Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Kiprecepten, Snel, Hoofdgerecht, Salades

Ingrediënten

  • 600 g kipfilethaasjes
  • 200 bacon, of gerookt ontbijtspek
  • 4 sneetjes wit casinobrood, in blokjes gesneden
  • 300 g gemengde salade
  • 4 eieren, hardgekookt en in plakjes
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 3/4 komkommer, in stukjes
  • 1 rode ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • Extra vierge olijfolie
  • Vloeibare bakboter of olie om in te bakken
  • Geraspte of geschaafde Parmezaan om te bestrooien

Honing-mosterdsaus

  • 4 el mayonaise (vervang voor een slanke variant door halvanaise of Griekse yoghurt)
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1/2 el honing
  • 1 à 2 el augurkennat
  • 1 tl gedroogde dille

Verder nodig

  • Koekenpan
  • Vel bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel het casinobrood over een met bakpapier bekleed bakblik en besprenkel met olijfolie, wat gedroogde dille en een draai zeezout uit de molen. Hussel om en schuif in het midden van de oven. Bak circa 10 minuten in de oven of het brood goudbruin en krokant is. Haal uit de oven en zet opzij.

Bestrooi ondertussen de kipfilethaasjes met zout en peper en omwikkel met een plakje bacon. Verhit een koekenpan met een scheutje bakboter of olie. Leg de kipfilethaasjes in de koekenpan op middelhoog vuur circa 8 tot 10 minuten tot de bacon goudbruin en knapperig is. Leg ze op een snijdplank en laat kort rusten.

Klop voor de honing-mosterdsaus de mayonaise, mosterd, honing, augurkennat (voeg zoveel toe tot de saus dik vloeibaar is) en 2 tl dille tot een gladde saus.

Verdeel de salade, ei, tomaat, komkommer, rode ui en croutons over vier borden. Snijd de kipfilethaasjes in schuine plakken en leg bovenop de salade. Drizzle tot slot de honing-mosterdsaus over de salade en garneer met de Parmezaan.

 

 

5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Lisette

    Heeeeeerlijke salade!! Deze komt hier vaker op tafel!

  2. Carla Heskes

    Wat een super lekker recept! Heerlijk van genoten dit weekend 🙂

    1. Superleuk om te horen Carla! 🙂

  3. marleentjeveldhuizen@hotmail.com

    Hoi Annemiek, wat een heerlijk recept! Ik nam aan dat er nog parmezaanse kaas schaafsel te zien was,dus dat heb ik er ook overheen gedaan. Bedankt voor weer een heerlijk recept,mijn dochter van 5 heeft er ook weer van gesmuld

    1. Bedankt voor je reactie Marleen, leuk om te horen dat het heeft gesmaakt en je hebt helemaal gelijk! Ik heb de Parmezaan erbij gezet! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Toemis boontjes (in bouillon gestoofde sperziebonen)

21 mei 2019

Deze toemis boontjes in milde saus is een heerlijk Indisch bijgerecht om te serveren als onderdeel van een zelfgemaakte...

Laagjes tortilladip

19 mei 2019

Een gezellig filmavondje thuis gepland met vrienden of familie? Daar hoort natuurlijk iets lekkers bij! Hier in huize Verweij...

Tomaten salsa saus

18 mei 2019

Met deze tomaten salsa saus kun je alle kanten op. Zo is het de perfecte dipsaus voor tortillachips, maar...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin