Cordon bleu

Aardappel, groente en vlees oftewel een AGV’tje eten wij bijna nooit, maar soms kan ik er echt naar verlangen. Zo’n ouderwetse cordon bleu bijvoorbeeld geserveerd met sperziebonen en een dot romige aardappelpuree. Dat is toch Hollandse kost pur sang! Die enkele keer dat ik het eet, maak ik de cordon bleu wel zelf natuurlijk. Dat is zo makkelijk. Ik laat het je zien. Kijk je mee?

Menu, Wereldgerecht, Hollandse recepten, Vleesrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 ongepaneerde kalfs-, of varkensschnitzels (liefst wat dunner geslagen. Vraag aan je slager of zelf platter slaan met een vleeshamer of onderkant pan)
  • 4 plakken ham
  • 150 g gruyère, in vier lange repen gesneden
  • Bord met 2 el bloem
  • Bord met 2 losgeklopte eieren
  • Bord met paneermeel
  • Vloeibare bakboter

Verder nodig

  • 4 houten prikkers
  • Grote koekenpan

Bereiding

Bestrooi de varkensschnitzels aan beide kanten met zout en peper. Beleg met een plak ham en een reepje gruyère en vouw dubbel. Prik de schnitzel dicht met een houten prikker. Wentel de schnitzels één voor één door de bloem, het ei en tot slot het paneermeel.

Verhit een koekenpan met een flinke kneep vloeibare bakboter. Laat de boter even uitbruisen en leg de schnitzels in de pan. Bak ze op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en gaar. Hoe dikker je cordon bleu, hoe langer het duurt voordat ze gaar zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com