Couscous met gerookte kip, champignons en spinazie

Na een dag werken heb je ‘s avonds vaak geen zin om lang in de keuken te staan. Makkelijk en gezond zijn de sleutelwoorden, maar het ontbreekt je aan inspiratie. Couscous is op zulke dagen mijn redder in nood. Ondertussen als de couscous ligt te wellen in een warm waterbad, snijd jij wat groenten, die je eventueel even aanbakt. Daarna is het slechts nog een kwestie van de couscous losroeren en mengen met de ingrediënten. Aan tafel!

Er zijn eindeloos veel smaakcombinaties mogelijk met couscous, maar ik ben dol op deze couscous met gerookte kip, champignons en spinazie!

Budget, Kiprecepten, Slank, Snel, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300 g couscous
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 400 g verse spinazie
  • 250 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 50 g pijnboompitten
  • 160 g gerookte kip, in blokjes gesneden
  • Extra vierge olijfolie

Ben je net zo’n kaaskont als ik? Het is ook erg lekker om wat verkruimelde feta aan dit gerecht toe te voegen.

Bereiding

Bereid de couscous volgens de omschrijving op het pak. (In plaats van water kun je de couscous ook wellen in bouillon, dan krijgt de couscous wat meer smaak.)

Verhit een grote hapjespan met een scheut olie en bak de ui en champignons op hoog vuur, totdat het vocht uit de champignons verdampt is en de champignons beginnen te kleuren. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken. Voeg ook de knoflook toe. Bak op hoog vuur verder totdat al het vocht uit de spinazie verdampt is. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Roer de couscous los met een vork en voeg hem, samen met de gerookte kip, cherrytomaten, pijnboompitten en een flinke scheut olijfolie, toe aan het spinaziemengsel. Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Potatolady

    Ziet er heerlijk uit. Ik probeer tegenwoordig veel op koolhydraten te letten, dus ga ik de couscous vervangen voor bloemkoolrijst.

  2. Ada

    Ziet er heerlijk uit wij gaan hem maken. Blog ook mooi met de vele foto’s krijg er nu al zin in.

Follow on Bloglovin mytastenld.com