Ingrediënten
- Klontje roomboter
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 2 el suiker
- 1 sinaasappel, schil en sap
- 250 g cranberries, vers of uit de diepvries
Eens een keer wat anders dan pepersaus over de kalkoen? 😉 Deze cranberrychutney met een vleugje anijs, kruidnagel, kaneel en citrus smaakt heerlijk bij een gevulde (kalkoen)rollade, maar is ook de perfecte begeleider van gevogelte.
Je kunt hem van tevoren al maken en in een goed afsluitbare pot bewaren tot gebruik.
Basisrecepten, Hartige keuken, Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Bijgerechten, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Laat het klontje roomboter smelten in een kookpannetje en voeg de sjalot toe. Bak op laag vuur tot de sjalot zacht maar niet gekleurd is.
Steek de kruidnagels in de sinaasappelschil zodat je ze later weer makkelijk terug kunt vinden. Voeg de steranijs, het kaneelstokje, suiker, sinaasappelschil en het -sap, een kop water en de cranberries toe. Laat circa 20 minuten zachtjes pruttelen of tot de cranberries zacht zijn. Verwijder de sinaasappelschil met de kruidnagels, de steranijs en het kaneelstokje.
Gebruik direct, of giet in een schoongemaakte pot met goed afsluitbare deksel en laat afkoelen. Bewaar op een koele en donkere plek tot gebruik. Warm voor gebruik langzaam op in een pannetje op het vuur — indien nodig met een klein scheutje water erbij om de cranberrychutney wat dunner te maken.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie