Gevulde kalkoenrollade

Een mooi stuk vlees op tafel zetten tijdens het kerstdiner maar durf je het niet zo goed aan? Deze gevulde kalkoenrollade kan niet mislukken, ik geef je mijn onkreukbare VerrukGeluk-garantie! 🙂

Mijn geheim? Ik gebruik een pop-up kerntemperatuurmeter die vanzelf omhoog ‘popt’ als het vlees de juiste garing bereikt. Wist je dat echte chefs ook een kerntemperatuurmeter gebruiken? Ik bestelde de pop-up timer online, vijf stuks voor 2,25 euro! Zo zet je als een echte chef, zonder stress, het malste stuk vlees op tafel waar al je gasten hun vingers bij aflikken.

Kanttekening: voor deze rollade gebruikte ik een pop-up timer met een kerntemperatuurmeter van 73 graden. Het vlees was heerlijk sappig maar naar mijn zin toch net iets te ver doorgegaard. Daarom adviseer ik voor dit gerecht een pop-up timer met een kerntemperatuurmeter van 69 graden. Dan zal de kalkoenfilet nog heerlijk mals zijn.

Mocht je het je afvragen, dit is geen gesponsord artikel. Ik ben gewoon enthousiast over pop-op timers. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan! Met dit handige ding zet je altijd een perfect stuk vlees op tafel!

Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke Ă©n originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(5 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Marga Heijens-Klooster

    Hoi Annelies,
    kan je de rollade s’middags maken en s avonds in de oven doen ?
    Groetjes Marga

  2. Jessica

    Bezig op dit moment om bovenstaande recept te maken, maar ik heb geen pop-up thermometer. ? Enig idee hoeveel uur/minuten het dan in de oven moet??

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde