Croissantmuffin met banketbakkersroom + kookfilmpje!

Morgen is het Moederdag en dus bedacht ik iets lekkers om mams mee te verwennen. Deze croissantmuffin gevuld met banketbakkersroom is makkelijk om te maken en het toppunt van verwennerij. 

Thema recepten, Gebak, Moederdag, Ontbijt, Valentijnsrecepten, Zoet

Ingrediënten

1 blikje super croissants (kant-en-klaar croissantdeeg)
1 portie banketbakkersroom, kant-en-klaar of zelfgemaakt
6 aardbeien, gehalveerd
12 blaadjes munt
Poedersuiker om te bestrooien
Zonnebloemolie om de bakvorm in te vetten

Verder nodig

Muffinbakblik, spuitzak met spuitmondje

Croissantmuffin met banketbakkersroom + kookfilmpje!
Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinvormpjes in met een stukje keukenpapier en wat olie. Bekleed de vormpjes met papieren cupcakevormpjes, of knip rondjes uit bakpapier (iets groter dan het vormpje) en knip ze rondom vier keer in, zodat ze makkelijk in de holte passen.

Haal het croissantdeeg uit de verpakking. Halveer de plakjes deeg voor één croissant en bekleed hiermee het vormpje. Druk de naden goed dicht. Het is niet erg als het er rommelig uitziet, want in de oven gaan de muffins nog rijzen. Bak de croissantmuffins circa 10 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.

Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen. Haal de croissantmuffins uit de bakvorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Vul een spuitzak met banketbakkersroom en vul de croissantmuffins met banketbakkersroom. Garneer met een halve aardbei en een blaadje munt. Bestrooi royaal met poedersuiker.

Croissantmuffin met banketbakkersroom + kookfilmpje!

Serveer direct.

Enjoy!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com