Havermoutmuffins met banaan

Havermoutmuffins met banaan

Dit zijn de favoriete ontbijtmuffins van man- en dochterlief. De smaak zit een beetje tussen ontbijtmuffins en oliebollen in. Klinkt goed he! Omdat ze net zo lekker smaken bij de lunch, als tussendoortje of ’s avonds bij de koffie, zijn ze op voordat je knippert met je ogen. 

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 12 muffins.

Ingrediënten

  • 180 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zuiveringszout
  • 80 g suiker
  • 100 g havermout
  • Snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • 180 ml melk
  • 1 ei
  • 80 ml plantaardige olie
  • 1 banaan, fijngeprakt
  • 1 tl vanille-extract

Havermoutmuffins-9980

Verder nodig
Muffinbakblik, rooster

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet het muffinbakblik in met boter of olie.

Roer in een kom het het bakmeel, zuiveringszout, suiker, havermout, zout en kaneel door elkaar. Meng in een andere kom de melk, het ei, de olie, de banaan en de vanille-extract. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer goed door elkaar.

Verdeel het beslag over het muffinbakblik (dit gaat makkelijk met behulp van een ijsschep). Bak de muffins in circa 18 tot 20 minuten goudbruin.

Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de bakvorm en haal ze dan voorzichtig met een vork los. Laat ze verder afkoelen op een rooster.

Havermoutmuffins met banaan

Geniet ervan!

Kinderrecepten, Themarecepten, Ontbijtrecepten, Picknickrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(14 stemmen)
6 reacties

Deel je liefde

  1. Karin

    Kan ik de muffins invriezen?

    1. Ik denk het wel Karin maar ik heb er zelf geen ervaring mee. Kan dus niet met zekerheid zeggen of ze daarna nog lekker zijn.

  2. Gerdi

    Wat is de functie van zuiveringszout? Dat ken ik niet en heb ik dus ook niet in huis?

    1. Zuiveringzout (ook wel baking soda of baksoda) zorgt voor een goede rijzing en maakt de muffins nog luchtiger, het is sterker dan bakpoeder. Je koopt het in de supermarkt of bij een drogist. Je kunt het eventueel ook weglaten, de muffins worden dan iets vaster.

  3. Chantal Drost

    Beste Annemiek,

    Zijn deze ook aan te raden als je aan het afslanken bent. Ipv, bijv een stuk gebak of cake?

    Groetjes, Chantal

    1. Hoi Chantal, dat hangt natuurlijk van je dieet af. Er zit namelijk namelijk wel suiker en olie in.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde