Crompouce

Wie kent de crompouce nog niet? Deze lekkernij is momenteel een rage op social media en ook in de winkel kom je hem overal tegen. De crompouce is een variant op de bekende tompouce alleen is het bladerdeeg vervangen door een croissant. Ik moet eerlijk bekennen, een geniaal verzinsel! 

Zwitserse room of banketbakkersroom

Ik maak de crompouce met een vulling van Zwitsere room en topping van roze chocolade. Je komt de crompouce ook vaak tegen met een vulling van banketbakkersroom (gele room) en roze glazuur bovenop. Als vulling vind ik Zwitserse room lekkerder omdat die romiger is.

Roze chocolade of glazuur

Als topping zou ik volgende keer kiezen voor glazuur. Ruby chocolade is namelijk een beetje friszurig (bessen) van smaak en in dit recept vind ik dat iets minder lekker. Bij de ingrediënten hieronder noem ik beide opties.

Crompouce

Wereldgerechten, Hollandse recepten, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(7 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde