Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Crostini met avocado-tomatensalsa
Deze heerlijke crostini met avocado-tomatensalsa kun je serveren als feestelijk aperitief hapje voor een diner of als lekker borrelhapje in het weekend of met de feestdagen.
Ingrediënten
- Halve ciabatta
- 1 knoflookteentje
- 1 eetrijpe avocado
- 3-4 tomaten
- 1/2 sjalotje
- Olijfolie
- sap van een halve citroen
Verder nodig
Bakblik bekleed met bakpapier
Bereiding
Verwarm de ovengrill.
Breng een pannetje met water aan de kook. Kruis de tomaten aan de bovenkant een klein stukje in en dompel ze kort (10-20 seconden) onder in het kokende water. Schep ze eruit en trek het vel van de tomaten. Knijp boven de spoelbak met je handen het sap en zaad uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in en schep het vervolgens uit de schil.
Snijd het sjalotje in dunne halve ringen. Meng de avocado voorzichtig met de tomaat en het sjalotje en breng de salsa verder op smaak met citroensap, olijfolie en zout en peper.
Snijd de ciabatta in niet te dikke plakken en leg ze op het bakblik. Besprenkel royaal met olijfolie en rooster het brood in de oven.
Draai het brood een keertje om zodat beide kanten goudbruin worden. Pel en halveer het teentje knoflook en wrijf het brood ermee in. Bestrooi het brood met wat gemalen zeezout en beleg met de avocado-tomatensalsa.
Eet smakelijk!
Thema recepten, Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Kerstrecepten, Voor bij de borrel
Deel je liefde