Cruffins met kaneelsuiker

Ken jij de cruffin al? Cruffins zijn een combinatie van croissants en muffins. Vandaar de naam “cruffin”. Je maakt ze van croissantdeeg en bakt ze in een muffinvorm. Daardoor worden ze knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen. Ze zijn heel leuk om te maken en nog leuker om te eten. 😉 In deze makkelijke variant besmeer ik het croissantdeeg met boter en kaneelsuiker. Zo krijgen ze een heerlijke smaak.

Cruffin met vulling

In plaats van kaneelsuiker kun je het croissantdeeg ook besmeren met Nutella, of speculoospasta. Of vul de cruffins na het bakken met een lekkere (room)vulling naar keuze. Maak dan na het bakken een gaatje in de bovenkant van de cruffin en vul ze met behulp van een spuitzak. Een vulling met jam en slagroom is erg lekker, of wat denk je van een vulling met Zwitserse room geserveerd met verse aardbeien?

Cruffins met kaneelsuiker

Meer recepten met croissantdeeg

Deze kaneelbroodjes van het bakblik maak je trouwens met bijna dezelfde ingrediënten alleen hebben ze een andere vorm.

Ik maak ook weleens hartige recepten met croissantdeeg zoals deze croissantkrans met roerei en zalm, of deze ham-kaascroissantrolletjes. Die zijn dan weer heerlijk om als lunch te serveren.

Genoeg gekletst nu, aan de slag met de cruffins!

High tea recepten, Moederdag recepten, Ontbijtrecepten, Picknickrecepten, Sinterklaas recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(26 stemmen)
6 reacties

Deel je liefde

  1. Lisette

    Super lekker en makkelijk! Ik had inderdaad wel de foto’s nodig om het op de “juiste” wijze te doen. Mijn middelste wil dit op school trakteren 🥮

  2. Willemijn

    Jammer dat er geen foto’s bij staan van de werkwijze.

    1. Hoi Willemijn, snap ik helemaal. Ik ga er zo een paar foto’s van de werkwijze aan toevoegen! 🙂

  3. Corien

    Ik zou graag een foto of zo zien van hoe je het doet. Want ik snap werkelijk niks van de beschrijving met dat rollen…

    1. Mieke

      Nou ik snap het dus ok nite een foto Zhou handing zijn

    2. Hoi Corien, dat snap ik heel goed! Zie de aanvullende foto’s die ik heb toegevoegd. Hopelijk is het zo iets duidelijker.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde