Kaneelbroodjes

Zo simpel en lekker. Deze zoete kaneelbroodjes maak je in een handomdraai van kant-en-klaar croissantdeeg! Heerlijk als ontbijt, lunch, of als zoete snack bij de koffie of thee.

In Zweden maken ze kaneelbroodjes from scratch en heten ze kanelbullar. Die zijn verrukkelijk. Het recept vind je hier. Maar deze vereenvoudigde variant vind ik zeker niet minder lekker!

Thema recepten, Menu, Moederdag, Gebak, Ontbijt, Zoet

Ingrediënten

  • 1 blik super croissantdeeg
  • 70 g ongezouten roomboter, zacht maar niet gesmolten
  • 1 flinke el kaneelpoeder
  • 4 el rietsuiker (kristalsuiker kan ook, maar rietsuiker heeft meer smaak)
  • 1/2 ei, losgeklopt

Glazuur (optioneel)

  • 100 g poedersuiker
  • 1 citroen, alleen het sap of koud water

Nodig

  • Vel bakpapier

Kaneelbroodjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Roer de boter en kaneel door elkaar. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol uit op een schoon werkblad. Besmeer het croissantdeeg met de kaneelboter en bestrooi met rietsuiker.
  3. Rol het croissantdeeg vanaf de korte kant strak op tot een rol. Snijd in circa 9 plakken. Leg de kaneelbroodjes — met wat ruimte ertussen — op het bakblik. Bestrijk de bovenkant dun met ei.
  4. Bak 15 tot 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de oven.
  5. Roer voor het glazuur de poedersuiker tot een dik, glad papje met wat citroensap (of water). Drizzle over de kaneelbroodjes en serveer direct als ze nog warm zijn.

Kaneelbroodjes

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Salima

    Hoi Annemiek

    Ze zien er heerlijk uit.
    Voor wat gebruik je dat eitje?
    Staat niet in de beschrijving of op de foto’s te zien.
    Groetjes Salima

    1. Dankjewel voor je reactie Salima! Ik heb het nu wel in de beschrijving gezet. 🙂

      1. Salima

        Graag gedaan. Ik ben al jaren een (stille) volger. Vind jouw blog geweldig. Leuke, duidelijke recepten en hele mooie foto’s. Word altijd geïnspireerd door jou en jouw gezin.

        1. Hoi Salima, wat een mooi compliment! Superleuk om te horen! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin