Culinair wijnfestijn in Eckelsheim

wijnreisAfgelopen vrijdag was het dan eindelijk weer zover! Onze jaarlijks terugkerende culinaire wijnreis naar Rheinhessen, het grootste wijnbouwgebied van Duitsland. Al reeds negen jaar laten wij ons in deze prachtig glooiende en rustgevende wijnstreek (geen massatoerisme) culinair verwennen met heerlijke gerechten en topwijnen. De voorpret begint al onderweg in de auto naar Eckelsheim. De rit vanaf Tiel 355 km. duurt inclusief korte tussenstop een kleine 4 uur en is absoluut geen straf.

Het kleine dorp Eckelsheim ligt naast Wöllstein, tussen de mooie stadjes Bad Kreutznach en Alzey. Onze vaste stek daar is Weingut Wolf, een van de zeer gastvrije wijnboeren uit Eckelsheim, een klein lieflijk dorp met een onverwacht goed toprestaurant. wolf 033_800x599Ieder jaar nodigt de familie Wolf haar vaste klanten uit (een vrijdag in april of mei) voor een fantastisch 6-gangendiner met proeverij van 12 topwijnen van de laatste oogst (bij elke gang 2 wijnen). Dit culinaire feest wordt gehouden in het fraaie romantische restaurant van topkok Alex Greiner.

De bewuste vrijdagmiddag worden de gasten vanaf vier uur door de familie Wolf op hun Weingut verwelkomt met een glas heerlijke sekt. Tijd om even gezellig bij te praten. DSC_0292_800x536Daarna gaat iedereen naar zijn slaaplocatie in of net buiten Eckelsheim om zich op te frissen voor het diner in restaurant Kulturhof waar de gasten om 19.00 uur verwacht worden. Dan vangt het smakelijke festijn aan om in de kleine uurtjes te eindigen. Overnachtingsmogelijkheden in Eckelsheim en directe omgeving zijn er genoeg (wordt meestal van tevoren door Wolf tegen vriendelijke prijzen geregeld).

De volgende morgen nemen we, na een goede nachtrust (lang uitslapen) en een heerlijk ontbijt, afscheid van de familie Wolf en met een aantal mooie wijnen rijker beginnen we aan onze terugtocht naar het pittoreske Nederland.DSC_0370_800x536
Zo verheugen we ons ieder jaar weer op dit heerlijke uitstapje. Te meer vanwege het exclusieve 6-gangendiner voor de betaalbare prijs van € 72,- euro per persoon, inclusief wijnen en koffie of Traubenbrand (of beide :)) na afloop.

Een uitgebreid verslag met foto’s van het diner van afgelopen vrijdag kun je teruglezen in onze nieuwsbrief. Heb je je nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Doe dit dan meteen bovenaan deze pagina!

K♥L ontdekt ..., Reizen

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde