Dumpling vellen maken

Mijn dochter is dol op de Aziatische keuken. Noedels, sushi en dumplings zijn momenteel favoriet. Nu had ik die laatste nog nooit zelfgemaakt dus leek het me leuk om daarmee aan de slag te gaan. Een dumpling (Chinees) is een deegtasje met een lekkere vulling. Dat kan een vulling zijn met kip, vlees, of een vegetarische vulling. In de toko kun je kant-en-klare gyoza (=Japanse benaming van een dumpling) vellen kopen die je alleen hoeft te ontdooien en kunt vullen. Ik wilde de vellen echter graag zelf maken. Na meerdere filmpjes te hebben bekeken op internet leek me dat namelijk prima te doen.

4 ingrediënten

Met dit eenvoudige recept kun je circa 48 dumpling vellen maken. Het maken van het deeg is heel makkelijk. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig inclusief water. De meeste tijd zit hem in het uitrollen van het deeg. Het is even een klusje maar wel leuk om te doen!

Invriezen

Dumplingvellen die je niet direct wilt gebruiken kun je invriezen. Leg dan tussen elk dumplingvel een stukje bakpapier zodat je later kunt pakken wat je wilt.

Basisrecepten, Hartige keuken, Aziatische recepten, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde