Een kijkje in de keuken week 1-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Dit allereerste Kijkje in de keuken van 2020 begint op oudjaarsdag!

Natuurlijk horen daar oliebollen bij. We maken ons favoriete oliebollenrecept, maar dit keer voegen we nog een extra ingrediënt toe: geraspte amandelspijs! Ze waren zo lekker dat ik het recept met je ga delen. Je moet alleen wel even geduld hebben… 😉 Johan zijn ouders en vrienden van ons komen ook gezellig langs om te proeven. Onze Culina Flamma zorg ervoor dat we het niet koud hebben tijdens het bakken en proeven.

Als de oliebollen op zijn, het vuur is gedoofd en iedereen weg is, gaan we naar binnen om hapjes te maken. Zoals elk jaar zetten we op oudjaarsavond hapjes op tafel om de hele avond van te snoepen. Op tafel komen gehaktballetjes, sateetjes, gevulde eitjes, vishapjes en een kaasplankje. Laat dat nieuwe jaar nu maar komen!

Johan en Ella-Marie gingen net iets na twaalf uur samen de straat op om wat vuurwerk af te steken. Ik bleef binnen bij de dieren. Ben namelijk niet zo dol op al dat geknal.

Woensdag

Nieuwjaarsdag deden we niet zoveel. Ella-Marie en ik bakten ’s middags koekjes en speelden spelletjes.

Johan kookt ’s avonds een lekkere pasta carbonara met gebakken zalm.

’s Avonds kruip ik nog even achter de laptop om te werken. Althans, dat probeer ik. Valt namelijk niet mee als er een kat bovenop je ligt…

Een kijkje in de keuken week 1-2020

Donderdag

’s Middags halen we de ijzers uit het vet en gaan we lekker een paar rondjes schaatsen op de schaatsbaan Beuningen on Ice. Johan en Ella-Marie schaatsten zo weg, alsof ze het iedere dag doen. Ik daarentegen schaatste alsof het mijn eerste keer was. Werd zelfs ingehaald door zwierende bejaarden… Respect!

Weer met beide voeten op de grond duik ik thuis gelijk de keuken in. Koken gaat me gelukkig een stuk beter af! Op het menu vanavond staan aardappel- en groentefrietjes uit de oven, gebakken speklappen en salade.

Vrijdag

’s Middags gaan we winkelen in Nijmegen. Ik strompel op een afstandje achter Johan en Ella aan. Ik heb me toch een partij spierpijn! Niet normaal! Johan en Ella-Marie hebben nergens last van. Zeggen ze tenminste. Ik geloof er niks van.

Nadat we een paar winkels hebben bekeken vind ik dat het tijd is voor wat lekkers.

Als we thuiskomen maak ik een simpel bloemkoolsoepje met zalm en Hollandse garnalen. Stokbroodje erbij en smullen maar!

Zaterdag

Terwijl Johan en Ella-Marie in de zaal voetbaltraining hebben, kook ik snel nog twee recepten voor KL. Ik maak een goedgevulde aardappeltortilla met spek, champignons en ui en een pan mihoen. De recepten komen eraan! ’s Avonds hoef ik dus alleen even op te warmen.

Zondag

Terwijl ik met Nacho naar puppycursus ga, bakt Johan een lekker bananenbrood voor KL. Als ik thuiskom hoef ik hem alleen nog maar even op de foto te zetten. Teamwork! Ook deze ga ik binnenkort met je delen!

Een kijkje in de keuken week 1-2020

’s Middags ruimen we alle kerstspullen weer op. Morgen moeten Johan en ik weer werken en Ella-Marie moet weer naar school. Volgend weekend gaat Johan samen met de buren een haag en bomen planten dus is er ook geen tijd. Onder het mom van ‘dan is het maar vast gebeurd’ ruimen we alles op. Wel gek, voor mijn gevoel stond alles pas net!

We sluiten de kerstvakantie ’s avonds af met een frietje.

Een kijkje in de keuken week 1-2020

Maandag

De kerstvakantie zit erop! Terug naar ritme en regelmaat. Na het schrijven van dit Kijkje in de keuken maak ik een wandeling met deze bolle beer.

Een kijkje in de keuken week 1-2020

Bij de Postcodeloterij wonnen we onlangs een najaarspakket van Willem&Drees. Hoe toepasselijk! In het pakket zitten ingrediënten in om vier leuke gerechten te maken: vegetarische erwtensoep, flammkuchen met witlof en geitenkaas, een pasta gratin met pompoen, prei en kaassaus een een appel-perencrumble. Interesse in een recept? Laat het even weten, dan ga ik hem misschien met je delen.

Een kijkje in de keuken week 1-2020

’s Avonds hoef ik niet te koken. Er is nog een kliekje mihoen over van afgelopen zaterdag dus die bak ik op. Gebakken eitje erbij en smullen maar.

Een kijkje in de keuken week 1-2020

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde