Oliebollen met appel, kaneel en rozijnen

Dit is alweer het derde oliebollenrecept dat ik met je deel op KL. Na de traditionele oliebollen in 2013 en de snelle oliebollen vorig jaar is het vandaag tijd voor een traditionele oliebol met een kleine twist. Ik voegde namelijk kleine stukjes appel toe aan het beslag! En dat is me toch lekker lieve jongens en meisjes. 🙂 Wat mij betreft is dit het lekkerste oliebollenrecept dat ik tot nu toe met je deelde!

Het verbaasd me trouwens altijd weer hoe makkelijk het is om zelf oliebollen te bakken. Oliebollenbeslag is makkelijk om te maken en daarna laat je de gist zijn werk doen. Het bakken van de oliebollen is het meeste werk en wat mij betreft ook het leukste. Warm aangekleed in een dikke winterjas en gewapend met een schuimspaan en een groot bord bak ik ze buiten onder onze overkapping. Wat is er nu leuker dan bakken in de buitenlucht!

Heb jij ze gemaakt? laat me dan weten in een reactie hieronder wat je ervan vond. Dat vind ik superleuk! Veel frituurplezier! 🙂

Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Hollandse recepten, Oud-en-nieuwrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
6 reacties

Deel je liefde

 1. Petra

  Vandaag dit recept gebruikt, heel goed gelukt, de oliebollen zijn echt heerlijk

  Fijne jaarwisseling!

  1. Leuk om te horen Petra en Gelukkig Nieuwjaar! 🙂

 2. Grada

  Beste Keukenliefde,
  Alles helemaal volgens t boekje. Na het rijzen bleef het dik beslag. Ik heb ze gebakken maar moet je eerlijk zeggen. Er zit geen smaak aan!! En de rozijnen zijn niet te vinden. Heel erg jammer.
  Heb er veel rozijnen en suiker maar ingedaan. We gaan t zien. Heb je idee wat ik fout gedaan kan hebben?

  Daarentegen: de aziatische gehaktballetjes zijn super!!

  1. Beste Grada, wat jammer om te horen dat het niet goed gelukt is. Als je precies het recept hebt gevolgd heb ik geen idee wat er mis is gegaan. Heb je ook suiker en zout aan het beslag toegevoegd en is het beslag goed gerezen?

 3. Hoi Celia, oliebollenbeslag hoort inderdaad dik te zijn! 🙂

 4. Celia

  Hoort het beslag voor de oliebollen zo dik te zijn?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde