Een kijkje in de keuken week 10-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuk foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Het is carnavalsvakantie hier in het land van Maas & Waal en Ella-Marie is thuis. Ik moet gewoon werken deze week maar zet het wel op een laag pitje. Zo heb ik besloten om mezelf deze week kookvrij te geven voor KL. In de ochtend werk ik een paar uurtjes op kantoor en ’s middags plan ik vrij voor Ella. Op verzoek van Ella maak ik ’s avonds kip Hawaï voor het avondeten. Ongeveer dit recept maar dan verrijkt met een beetje room. Dat geeft een romige en zachte smaak aan de saus.

Woensdag

’s Middags gaan we even buurten bij mijn ouders. Bolle beer mag mee en dat vindt ‘ie leuk. Als we thuis zijn ga ik aan de slag met het avondeten. Ik had nog een zakje tomatensoep met linzen van Unox staan die ik onlangs kreeg opgestuurd en die warm ik op. Erbij maak ik een aantal pita pizza’s. Lekker, snel en makkelijk.

Donderdag

’s Ochtends breng ik Ella-Marie naar mijn schoonouders om een nachtje te logeren. Haar neefje is er ook vandaag dus kunnen ze lekker samen spelen. Johan en ik gaan ’s avonds voor het eten nog even een wandeling maken met Nacho. Het was golden hour en de lucht was prachtig. We hadden niet zoveel zin om uitgebreid te koken dus gooiden we een paar voorgekookte krieltjes en zalm op het bakblik en maakten er een salade bij. Was heerlijk.

Vrijdag

Morgen komen Johan zijn ouders bij ons eten en vandaag maak ik alvast het stoofvlees. Stoofvlees heeft altijd een langere tijd nodig om gaar te worden en als je dit al een dag van tevoren doet heb je op de dag zelf geen stress of het wel goed komt. Ik maak stoofvlees van runderriblap met zilveruitjes en een lekkere saus van Belgisch bier, runderfond en appel- en perenstroop. Bovenop het vlees leg ik brood besmeerd met mosterd voor een lekkere smaak en om de saus te binden. Het brood proef je later helemaal niet meer terug. Enige tijd geleden deelde ik al enkele stories op Instagram van de bereiding hiervan die je daar nog terug kunt vinden in de highlight ‘recepten’. Het recept is geïnspireerd op dit recept, alleen voeg ik tegenwoordig een zoetje toe omdat johan dat erg lekker vindt. Voor het avondeten van mij en Johan maak ik risoni met een tomatenroomsaus (hiervoor fruitte ik wat sjalot, knoflook en bacon aan, voegde tomatenpuree, een verkruimelde bouillontablet, wat kookwater van de risoni en room toe) waar ik nog wat soepgroenten uit de diepvries aan toevoeg. Was heel lekker! Het lijkt op risotto maar is veel makkelijker en sneller om te maken. Ella wordt na het eten thuisgebracht door Johan zijn ouders en heeft dan al gegeten. Ze waren vandaag lekker een dagje naar Noordwijk geweest.

Zaterdag

Ella heeft ’s ochtends een uitwedstrijd van de voetbal met haar team, Johan doet boodschappen en maakt het huis aan kant en ik sta in de keuken om de laatste voorbereidingen te treffen voor het etentje vanavond met Johan zijn ouders. Zo maak ik alvast de chocolademousse en giet deze in porseleinen theekopjes om op te stijven in de koelkast. Als Johan zijn ouders er aan het eind van de middag zijn gaan we eerst een stuk wandelen. Het is prachtig weer! Weer thuis gaat de houtkachel aan, wordt er een flesje bubbels opengetrokken en komen er wat hapjes op tafel. Voordat we gingen wandelen had ik de slowcooker met het stoofvlees aangezet om rustig op te warmen en nog even verder te garen. Naast het stoofvlees maak ik een grote koekenpan met gebakken groenten (spekjes, wortel, spruitjes, ui en champignons) en bakjes salade voor iedereen. Verder kwamen er nog aardappelkroketjes uit de oven en frietjes uit de airfryer op tafel. Als toetje was er de chocolademousse die ik afmaakte met verse frambozen en wat geraspte pure chocoladekrullen.

Zondag

We slapen lekker uit en gaan daarna samen ontbijten. Ella heeft zin in pancakes en ik vind het geen probleem om ze te maken. Ik gebruik dit recept voor de pancakes waar ik nog gehakte pure chocolade aan toevoeg. De rest van de dag wordt er in en rondom huis gerommeld. Johan knot een van de knotwilgen in de tuin en ik help hem met het opruimen van de takken. Verder ruim ik nog wat blad op buiten en kijken we binnen naar het WK-schaatsen. Ik zou ’s avonds eigenlijk tomatensoep maken voor het avondeten en er is ook nog stoofvlees over van gisteren, maar zowel Johan als ik hebben heel veel zin in chinees. Ella vindt het ook prima en zo geschiedde. Gezien de hoeveelheid Chinees weet ik al wat we morgen eten.

Maandag

Het weekend en de vakantie zijn voorbijgevlogen en een nieuwe week begint. Ella gaat naar school en Johan naar zijn werk. Ik zit het grootste deel van mijn werkdag op kantoor. Deze week moet er weer gekookt worden voor KL dus ben ik druk met het bedenken van nieuwe recepten, het uitschrijven ervan en het maken van een boodschappenbriefje. ’s Middags als Ella uit school is rijden we naar het gemeentehuis om een nieuw paspoort voor Ella aan te vragen. Helaas was dat een ritje voor niks want ik was het ID van Johan vergeten mee te nemen. Kak! Ik maak meteen een nieuwe afspraak voor morgen. Daarna lopen we nog even bij de Zeeman en Hema naar binnen en daarna rijden we weer naar huis. Gelukkig hoef ik niet te koken vanavond. Na het eten gaat Ella naar voetbaltraining en ’s avonds gaan we allemaal weer redelijk op tijd naar bed. Maar weer zien wat de rest van de week ons brengt!

Een kijkje in de keuken week 10-2022

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde