Een kijkje in de keuken week 11-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuk foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Al lange tijd wil ik echte Franse croissants maken maar ik zag er altijd een beetje tegenop. Jaren geleden deden we al eens een poging maar die mislukte toen omdat tijdens het uitrollen van het deeg de boter eruit kwam en het één plakkerige bedoeling werd. In het kookboek Franse taartjes klein en groot waar ik inmiddels al meedere recepten uit heb gemaakt staat ook een recept voor zelfgemaakte croissants waardoor het toch weer begon te kriebelen. Vandaag waag ik dus nog een poging. Omdat het deeg tussendoor meerdere keren moet rijzen en rusten heb ik de hele dag ervoor vrij gepland. Ik volgde netjes het recept op en waarempel, het lukte! Ik stond net het deeg op te rollen tot croissant toen Ella-Marie uit school kwam. Omdat ik geen tijd meer had om de croissants nog 3 uur te laten rijzen en dan nog af te bakken en foto’s te maken heb ik de croissants ingevroren. Binnenkort moet ik ze dus een nacht in de koelkast laten ontdooien, 3 uur laten rijzen op kamertemperatuur en dan afbakken en foto’s maken. Als ze er dan een beetje mooi uitzien en lekker smaken kan ik het recept met jullie delen! Snel de boel opruimen om vervolgens met Ella in de auto te stappen. Het oude paspoort van Ella was verlopen, dus we hadden een afspraak bij het gemeentehuis om een nieuwe aan te vragen. ’s Avonds hoefde ik gelukkig niet te koken want er waren nog voldoende kliekjes om op te warmen.

Woensdag

Als Ella ’s middags uit school komt lunchen we samen met pita pizza’s. Ik maakte er tevens foto’s van zodat ik het recept op KL kan delen. Nog even geduld dus. Daarna kook ik nog een paar recepten voor KL omdat ik daar gisteren niet aan toe kwam. Echte aanraders hoor, ik ga ze snel met je delen. Terwijl ik aan het koken was ging Ella met een vriendinnetje het dorp door om lege flessen in te zamelen en in te leveren. Het bonnetje deden ze in de ton voor Oekraïne.

Donderdag

Ook vandaag sta ik weer in de keuken om nieuwe KL-recepten te maken. Op de planning staan onder andere een vega bolognesesaus met linzen, een linzencurry en mug cakes. En eindelijk (ruim een week nadat hij uit is) kwam de lente editie binnen van Wonen Landelijke Stijl waar ik een abonnement op heb. Daar ging ik eens goed voor zitten. Ik vind het een heerlijk blad om doorheen te bladeren en ideeën en inspiratie op te doen. Ik kreeg trouwens meerdere vragen of bolognesesaus met linzen echt lekker is en naar bolognesesaus smaakt, of dat het meer naar een linzenstoofpotje smaakt. Ik vind het echt naar bolognesesaus smaken en ja, heel erg lekker! Ook Ella vind het heel lekker. Johan vindt het iets minder, maar ik vermoed dat dat meer tussen de oren zit. Het blijft toch een man…. 🙂 Het avondeten hoef ik alleen weer op te warmen.

Vrijdag

Ik krijg een leuk pakketje thuisgestuurd van Mevr. Moos met gepersonaliseerde koekjesstempels, een uitsteekring, latjes om koekjesdeeg uit te rollen, een koekjesrecept en handige tips. Omdat Irma arbeidsgehandicapt is is werken voor haar niet vanzelfsprekend en via haar webshop meervanmoos.com kan zij toch in een aangepaste omgeving werken. Ella-Marie was superblij met de stempels want haar naam staat erop in een origineel ontwerp. Met de stempels maak je een mooie afdruk in je koekjes, de uitsteekring zorgt ervoor dat alle koekjes even groot zijn en met behulp van de latjes zijn alle koekjes even dik. Hier gaan we binnenkort natuurlijk mee aan de slag en het resultaat zal ik met je delen. Ben heel benieuwd! Naast de gepersonaliseerde koekstempels kun je bij Irma ook terecht voor gepersonaliseerde fondantstempels en geboortekaartjes. Zeker de moeite waard om even op haar website rond te snuffelen dus. Ik zit vandaag een dagje op kantoor om te werken en na een aantal kookdagen is dat een welkome afwisseling. Aan het eind van de middag gaan Johan en Ella een stukje wandelen met Nacho en ondertussen ga ik aan de slag met het avondeten. Ik maak een plaattaart met bladerdeeg, broccoli, spekjes en gorgonzola. Dit recept alleen smeerde ik over het bladerdeeg dit keer wat crème fraîche.

Zaterdag

Ella heeft ’s ochtend een voetbalwedstrijd. Johan gaat de tuin in om voor de eerste keer dit jaar het gras weer te maaien en nog wat andere klusjes te doen en ik zet de bolognesesaus met linzen op de foto. Van de bereiding had ik stories gedeeld op Instagram (volg je ons hier al?) maar omdat veel mensen vroegen om het uitgeschreven recept besluit ik hem nog even op de foto te zetten. Het recept ga ik binnenkort met je delen. Verder kwam de lokale dorpspartij FD nog aan de deur met een primula. Aan het eind van de middag rijden we naar mijn ouders voor een verjaardagsdiner. Gisteren was mijn vader jarig en dat wordt vandaag gevierd. Onderweg haalden wij twee lekkere taartjes voor ze op bij de bakker: een chocolade-truffeltaart en charlottetaart.

Zondag

We slapen lekker uit en stappen dan met z’n drieën in de auto naar Venlo. Daar gaan we bij het inkoopcentrum leuke spulletjes inkopen voor de webshop. Ella mag voor het eerst mee en ze kijkt haar ogen uit. Tussen de middag lunchen we in het bijbehorende restaurant met loaded fries en een broodje carpaccio. Moe maar voldaan rijden we aan het eind van de middag weer huiswaarts met een volgeladen auto. Nog niet alle spullen staan in de shop, maar op Instagram deelde ik gisteren al enkele stories waar je onze aankopen kunt zien. Mocht je iets bijzitten wat je leuk vindt en wil je niet wachten tot het in de shop staat, stuur me dan even een bericht op IG, of een mail voor de prijs of met een vraag. Als we thuiskomen zetten we alle dozen binnen en maken meteen een grote wandeling met Nacho. Heerlijk om na zo’n dag binnen in een hal even in de frisse buitenlucht te wandelen. Weer thuis gaan Johan en ik aan de slag met het avondeten. Ik maak een pan tomatensoep (dit recept) (de goedkoopste, simpelste en lekkerste tomatensoep die er maar is!) en Johan maakt ondertussen een eiersalade. In de oven gaat een ciabatta brood en we hadden nog een bakje roomkaas en heksenkaas die op tafel mochten.

Maandag

Het weekend is weer voorbijgevlogen. Ella gaat naar school, Johan naar zijn werk en ik zit vandaag thuis op kantoor om onder andere dit Kijkje deels al te schrijven. Ella gaat ’s middags bij een vriendinnetje sushi maken om morgen op school te verkopen tijdens een actiemiddag voor Oekraïne. Ik maak gebruik van de gelegenheid en maak vast een begin om de nieuwe aankopen voor de shop uit te pakken, plakkertjes eraf te halen en even op te poetsen. Ook maak ik een aantal stories voor Instagram zodat je onze aankopen alvast kunt bekijken. Hopelijk lukt het ons om in de loop van deze week alle spullen in de webshop te zetten. Heb je iets leuks gezien en wil je niet wachten, stuur me dan een berichtje op IG of een mail (info@keukenliefde.nl) voor een prijs of meer info. Hieronder alvast wat sfeerfoto’s van enkele spulletjes die we kochten voor de shop. Ik ben verliefd op de windlichten met steenslag erin. Die geven heel mooi licht als er een kaarsje in brandt. We hebben ze in 3 verschillende formaten. Ook de grote houten schaal en stenen kruik zijn te koop. Leuk om wat takken, mos en eventueel wat lege (kievit)eitjes in de schaal erbij te leggen als opvulling en decoratie. ’s Avonds gaat Ella naar voetbaltraining en eten we makkelijk een diepvriespizza die we zelf nog extra beleggen.

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

6 reacties

Deel je liefde

 1. Eleonora

  In het najaar komen er kleine appeltjes aan , die heel lekker ruiken
  Je kunt ze dan gebruiken net als kweeperen

  1. Grappig, dat heb ik nog nooit gezien maar dit jaar ga ik erop letten! Leuk om te weten, dankjewel!

 2. Ingrid Jansen

  Het plantje is geen Begonia maar een Primula.

  1. Haha, gelukkig heb ik meer verstand van eten. Ik heb het aangepast. Dankjewel voor je reactie Ingrid.

 3. Annie van Es

  Dat struikje waar je de naam niet van kent is een Japanse Kweepee.

  1. Dankjewel Annie! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde