Een kijkje in de keuken week 13-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Puin, puin en nog eens puin. Dit puin paste niet meer in de puincontainer dus moest het zolang op de oprit worden neergelegd. Inmiddels zijn er al drie puincontainers geleegd en het einde is nog niet in zicht. Man, wat een puin!

Omdat ik vandaag een kantoordag heb en dus niet hoef te koken hadden we gisteravond al bakken eten uit de diepvries gehaald. We hebben zoveel eten in de diepvries liggen dat we een maand geen boodschappen hoeven te doen. ’s Avonds bakte ik een rodekoolschotel met gehakt en aardappelpuree en paella op in de koekenpan. Het ziet er niet uit maar was heerlijk.

Woensdag

Vandaag worden de nieuwe kozijnen geleverd! In de loop van de dag wordt de nieuwe deur geplaatst. De rest van de kozijnen wordt pas in de loop van volgende week geplaatst. Eerst wordt vrijdag de nieuwe betonvloer gestort.

Tussen de bedrijven door werd deze Boer’n yoghurt van de Zuivelhoeve thuisbezorgd: een limited edition geïnspireerd door Licor 43. Volle, romige yoghurt met onderin een fruitige, zoete siroop waarin je een vleugje likeur 43 proeft. Ik heb hem geproefd en vind hem héél lekker! Er zit wel 0,9% alcohol in dus niet voor iedereen geschikt. Leuk detail ook die grasplak! Ik legde hem in de tuin om een gat te dichten, maar een minuut later ging Nacho ermee aan de haal en verscheurde hem in duizend stukken…. ?

Een kijkje in de keuken week 13-2021

Ik wilde vandaag eigenlijk een kookdag houden, maar omdat het een rommelige dag is besluit ik hem door te schuiven naar morgen. Omdat ik niks uit de diepvries had gehaald moest er wel gekookt worden voor het avondeten. Ik besluit een grote pan bami goreng te maken. Was lang geleden en iedereen vind het lekker. We eten het op voor de tv want het Nederlands elftal moest voetballen tegen Turkije. Helaas was de uitslag teleurstellend… Daarna kwamen Johan zijn ouders nog even langs en ging Ella-Marie aan de bak voor de online scouting meeting.

Donderdag

Vandaag sta ik in de keuken om weer wat kookboekrecepten te maken.

Aan het eind van de middag gaan Johan en ik even wandelen met Nacho. Wandelen is altijd fijn en helemaal als je een dag in de keuken hebt gestaan.

Vrijdag

Johan heeft vandaag vrij genomen want de betonvloer wordt gestort!

Deze zakjes havermoutmix van Nomly krijg ik ook thuisbezorgd. Je verwarmt de inhoud van een zakje met 350 ml melk of water en laat het 2 minuten zachtjes doorkoken. Een zakje is voldoende om havermoutpap voor 2 personen van te maken. Wij zijn alledrie geen pap eters, dus ik denk dat deze zakjes naar mijn ouders gaan. Vooral mijn vader is er dol op.

Een kijkje in de keuken week 13-2021

Tussen de bedrijven door wordt er ook nog gekokkereld….

Eind van de middag doen we weer een rondje dijk. De eerste lammetjes zijn ook weer gespot! Dan weet je dat de lente is begonnen. ?

Een kijkje in de keuken week 13-2021

Zaterdag

Ik maak het laatste kookboekrecept van deze week. Na het fotograferen gaat hij in een diepvriesbak de vriezer in. Vanavond eten we (op verzoek van dochterlief) namelijk nog een keer zelfgemaakte pizza.

Een kijkje in de keuken week 13-2021

De vloer is inmiddels al zodanig uitgehard dat we er (voorzichtig) op kunnen lopen.

Een kijkje in de keuken week 13-2021

Pizzadeeg in de maak voor het avondeten….

Zondag

Johan maakt een heerlijke lunch met vers afgebakken speltstokbrood belegd met Boursin, gerookte zalm, hardgekookt ei, rauwkost en een lekkere honing-mosterd-dille-dressing. ?

’s Avonds eten we een zelfgemaakt frietje kapsalon met paddenstoelenshoarma en een drizzle soeplepel knoflooksaus.

Een kijkje in de keuken week 13-2021

Maandag

Het weekend is weer voorbij. Ella-Marie is naar school en Johan en ik werken thuis op kantoor. ’s Middags lunchen we met een kaastosti.

Een kijkje in de keuken week 13-2021

Het is megalekker weer en als Ella ’s middags thuiskomt gaan we samen lekker wandelen met Nacho. Bij mooi weer hoort ook een lekker ijsje…

Vandaag wordt ook het eerste raamkozijn geplaatst!

Voor het avondeten laat ik me inspireren door kliekjes uit de koelkast: o.a. woknoedels en heel veel groenten.

Heb je ons kookboek Koken met KeukenLiefde al (inmiddels bezig met zijn vierde druk!)? In dit boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag! De hoofdstukken zijn onderverdeeld in vlees, vis, kip en vega, zo is er voor ieder wat wils. :) In de Keukenliefdeshop vind je niet alleen ons kookboek, maar ook andere producten waar wij blij van worden. Inmiddels al teveel om op te noemen, kijk zelf maar even rond!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde