Een kijkje in de keuken week 21-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest en ziet het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

En weer een nieuwe week! Het nadeel van thuiswerken is dat alle dagen er vaak hetzelfde uitzien en ik soms echt even moet nadenken welke dag het is. Afijn, vandaag is weer zo’n thuiswerkdag als vele anderen. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik zit de hele dag thuis op kantoor: kijkje in de keuken online zetten, mails beantwoorden, recepten uitwerken, foto’s bewerken, etc.

Gisteren aten we pasta met varkenshaas en stroganoffsaus en omdat ik alle ingrediënten in huis heb om het nog een keer te maken eten we het vanavond weer. ? Liefhebbers voor het recept? Laat maar weten, dan maak ik hem met alle plezier nog een keer om het recept te delen.

Een kijkje in de keuken week 21-2021

Woensdag

Vandaag wordt de stroom op de deel aangesloten en de meterkast vervangen. Omdat we daarom een tijdje zonder stroom zitten ga ik een dagje bij mijn ouders thuis werken. Johan heeft vrij genomen en is de hele dag thuis dus ik kan met een gerust hart weg.

Ik kom de hele dag niks te kort. Moeders blijven toch moeders… ?

Eind van de middag rijd ik weer huiswaarts. Alles is weer aangesloten. Ella-Marie eet ’s avonds een paar poffertjes voordat ze naar de scouting gaat en Johan en ik gooien een margherita diepvriespizza in de oven die we zelf nog extra beleggen. Tja, mooier kan ik het niet maken. ??‍♀️

Een kijkje in de keuken week 21-2021

Donderdag

Vandaag weer een gewone werkdag. Ella-Marie en Johan zijn de deur uit en ik ben thuis. In de ochtend zit ik op kantoor en ga ik even naar de winkel om boodschappen te doen. ’s Middags maak ik een campagnerecept dat binnenkort online komt en werk die uit. Voor het avondeten bak ik wat aardappels en kip en serveer die met een Griekse salade.

Vrijdag

Ella-Marie is naar school en Johan is vandaag vrij. Johan wilde eigenlijk de tuin in maar door het slechte weer doet hij binnen wat klusjes. Ik heb een kantoordag. ’s Avonds eten we gemarineerde en gebakken kipfilet met frietjes uit de Airfryer. Het was de bedoeling om er een salade bij te eten, maar het was al laat en zowel Johan als ik hadden geen zin meer om die te maken. Niet echt een culinair hoogstandje maar het smaakte prima. De kip had ik gisteren al gemarineerd in Griekse yoghurt met wat smaakmakers en was supermals en sappig. Dikke aanrader!

Zaterdag

Met de hulp van Johan zijn ouders kunnen de koelkast, wasmachine en droger weer teruggezet worden op de deel. Natuurlijk moet straks alles weer verplaatst worden als de tegelvloer gelegd wordt, maar dat duurt nog even en tot die tijd is het fijn dat alles weer op z’n plek staat. Eind van de ochtend halen Johan en ik een aanrechtblokje met spoelbak op bij onze aannemer. Hij had die nog staan en omdat over een paar weken de keuken wordt afgebroken is een tijdelijk aanrechtblokje wel handig. Nu alleen nog even iets verzinnen om straks tijdelijk op te koken.

Verder kregen we nog een pakketje thuisbezorgd met verse vis van The Seafood Bar in Amsterdam. In het pakket zat een Europese oesterproeverij, een panklare Dorade, een blik sardines, koud gerookte Nordic Blu zalm en Nordic Blu zalmfilets. De zalm was diepgevroren en gaat direct de vriezer in. De Dorade vries ik ook in omdat ik die graag op de barbecue wil bereiden als het straks wat beter weer is. De oesterproeverij gaat de koelkast in om vanavond van te smullen.

Een kijkje in de keuken week 21-2021

Terwijl Johan het keukenblokje in elkaar zet, maak ik in de keuken sushirollen voor vanavond. Ik maak ze zoals altijd met behulp van de sushi bazooka, dan gaat supermakkelijk en snel! Omdat we zelf fan zijn verkopen we hem ook hier in onze webshop. PS De baksteenmal hieronder op de foto waar ik mijn olijfolie en dergelijke in bewaar is trouwens ook weer verkrijgbaar in de shop! De sushirijst maak ik altijd op dezelfde manier. Van 500 gram sushirijst maak ik exact 6 rollen in de sushi bazooka. Reken als avondeten op circa 1,5 tot 2 rollen sushi per persoon. Ik maakte dit keer 6 dezelfde rollen en vulde ze met zalm (2 zalmfilets bestrooid met zout en peper en nét gegaard in de oven op 150 graden), komkommer en avocado. Verder doe ik ook altijd wat sesamzaadjes en een drizzle Kewpie mayonaise in de sushirol. Op de foto hieronder liggen die onder de zalm dus je ziet ze niet. Als ik de sushirol gemaakt heb in de bazooka, rol ik hem in een vel nori en daarna wikkel ik de rol strak (als een toffee) in vershoudfolie en leg hem in de koelkast om op te stijven.

Als alle sushirollen in de koelkast liggen en de deel is opgeruimd is het tijd voor een drankje en een oester. Ella-Marie vindt zo’n oester eerst maar niks maar is toch wel heel nieuwsgierig. Met een klein beetje aanmoediging eet ze er uiteindelijk eentje op en vind het “best lekker”.

’s Avonds steken we de houtkachel aan, kijken het Songfestival en smullen van de sushi. De sushi serveren we met ingelegde gember, wasabi, sojasaus en gefrituurde uitjes.

Een kijkje in de keuken week 21-2021

Zondag

Eind van de ochtend gaan we op visite bij ons neefje om zijn zevende verjaardag te vieren! ?

Een kijkje in de keuken week 21-2021

Eenmaal thuis gaat de tv aan en wordt de F1 gekeken. Een beetje een saaie race, maar wel een topresultaat voor onze Max!? Daarna gaan we naar buiten en rommelen nog wat in de tuin.

’s Avonds eten we makkelijk en lekker: wraps met vissticks en salade.

Een kijkje in de keuken week 21-2021

Maandag

Vandaag is het Tweede Pinksterdag en doen we niet zoveel. We ontbijten met een zelfgerold croissantje en ’s middags eten we een stukje taart. Eind van de middag gaan we wandelen met Nacho, het bleef gelukkig droog!

’s Avonds kookt Johan en maakt een hele kip met krieltjes en groenten uit de oven. Was heerlijk!

Later op de avond worden we nog getrakteerd op deze mooie lucht! Zag jij hem ook?

Een kijkje in de keuken week 21-2021

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Bianca

    Wat weer leuk om te lezen!
    Ik zou heel graag het recept zien van de pasta met varkenshaas en stroganoffsaus 🙂

    1. Leuk om te horen Bianca! 🙂 Ik kreeg al meer verzoeken om het recept te delen dus ik ga hem binnenkort nog een keer maken en het recept delen! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde