Een kijkje in de keuken week 37

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik maak weer eens een lekkere ovenschotel met aardappelschijfjes, witlof, spekjes en een lekkere roomsaus. Hij was erg lekker, maar ik maakte er geen foto’s van omdat ik dacht dat het recept al op KeukenLiefde stond. Niet dus. Zal ik hem nog een keer maken en het recept delen? U roept maar! 🙂

Dinsdag

Ella-Marie eet vandaag een tosti met pesto en zalm voordat ze naar voetbaltraining gaat. Johan en ik eten pizzaaaaa!! Dat was weer veel te lang geleden. Niet zelfgemaakt trouwens want het was een last minute besluit. Voor Johan had ik een diepvriespizza gehaald in Mexican style met tortilla chips, gehakt en pepers en ik had een margherita die ik zelf nog extra belegde.

Woensdag

Ella-Marie en ik doen samen boodschappen voor het avondeten en Ella mag kiezen wat we vanavond eten. Ze kiest een pak kip siam van Knorr Wereldgerechten. Tegen mijn principes in eigenlijk want het recept voor zelfgemaakte kip siam staat gewoon op KeukenLiefde. Maar ik ben stiekem wel nieuwsgierig hoe het smaakt en dus neem ik hem mee. Hoewel het gerecht er best lekker uitziet, was de smaak zó teleurstellend. De saus had een vlakke smaak die ik nergens kon plaatsen. Totaal anders dan zelfgemaakte kip siam met lekkere gemarineerde kip en een saus van onder andere kippenbouillon, oestersaus en sojasaus. Gelukkig was Ella-Marie het met Johan en mij eens dat we hem de volgende keer weer gewoon lekker zelf maken. Dat is trouwens net zo snel!

Donderdag

Een foto waar ik blij van word! De prachtige bloemen en mooie vaas zijn van Bloomon en kregen we van ons mediabureau Semilo omdat we verhuisd zijn. Superlief! De repen Tony’s Chocolonely en Hands off my Chocolate kreeg ik opgestuurd omdat ze nieuwe smaken hebben gelanceerd. Ik heb ze nog niet allemaal geproefd natuurlijk dus ik kan nog geen favorieten noemen. Heb jij ze al geproefd?

Om het feest compleet te maken op deze doodgewone donderdag eten we ook meteen maar biefstuk. Een kogeltje dan hè, dan doe je al gek genoeg…

KeukenLiefde is wederom genomineerd voor Foodblog van het Jaar! Dankzij jouw stem mochten wij deze mooie award vorig jaar en het jaar daarvoor ook mee naar huis nemen en hopelijk lukt dat dit jaar weer. Als jij KeukenLiefde de leukste en lekkerste foodblog van het jaar vindt, stem dan hier op KeukenLiefde en help ons naar de finale! PS Je mag maximaal 10x stemmen in dezelfde categorie en we hebben alle stemmen heel hard nodig. Leef je uit dus! 😉 Door te stemmen maak je ook kans op mooie prijzen zoals de Big Green Egg MiniMax en een Le Creuset Braadpan!

Vrijdag

Van Johan zijn tante hadden we een grote flespompoen gekregen waar ik pompoensoep en pompoenquiche van maak. De recepten komen eraan! Daarna houd ik nog een halve pompoen over… Zo groot! Het voordeel van pompoen is dat je hem heel lang kunt bewaren dus voor de overige pompoen ga ik nog even een leuk recept bedenken.

Zaterdag

Ella-Marie blijft vanavond een nachtje bij de ouders van Johan logeren zodat ze vanmiddag en vanavond bij het fruitcorso in Tiel kunnen gaan kijken. Johan en ik blijven thuis want er is genoeg te doen. Ik maakte onder andere deze lekkere appelbollen. Ook dat recept komt eraan.

’s Avonds gaan Johan en ik samen de keuken in met een glas wijn om chicken paillard te maken. Een van onze favoriete verwengerechten die ook nog eens heel vriendelijk is voor de lijn. Het recept vind je hier.

Zondag

Johan en ik maken samen weer wat lekkere recepten voor KeukenLiefde. We maken rozenbotteljam (aanrader!) van de rozenbottels uit onze tuin, heerlijke bladerdeeghapjes met Gruyère, gekarameliseerde ui en gebakken champignon en ik maakte een open appeltaart met amandelspijs die compleet mislukte…. Ik kreeg de taart met geen mogelijkheid uit de rand van de bakvorm gedrukt en kon hem daardoor niet mooi op de foto te zetten. Daarnaast was ik ook niet helemaal weg van de smaak dus daar moet nog wat aan gesleuteld worden. Zo zie je maar, ook bij ons mislukt een recept soms.

Na de F-1 race halen Johan en ik Ella-Marie weer op bij de ouders van Johan. Eenmaal weer thuis genieten we nog even van het mooie weer in onze tuin. Johan heeft een begin gemaakt met het omspitten van de moestuinbedden en de Dahlia’s staan er prachtig bij. Ik zie trouwens wel dat er nog wat onkruid getrokken moet worden… Klusje voor morgen!

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

❤Nog meer inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer hier ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE: 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag! Het boek ligt omstreeks 17 oktober in de winkels maar door hem nu alvast te reserveren valt hij straks automatisch op jouw deurmat en ben je verzekerd van een exemplaar!

❤Volg je ons ook op YouTube? Elke dinsdag verschijnt daar onze nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

6 reacties

Deel je liefde

 1. Yvonne

  Die witlofschotel zie ik ook wel zitten ?
  En staan die bladerdeeghapjes met kaas, ui en champignons ook op jouw site?

  1. Zowel de witlofovenschotel als de bladerdeeghapjes komen binnen nu en twee weken online Yvonne! 🙂

 2. Arja

  Aardappelschijfjes, witlof, spekjes en een lekkere roomsaus, kom maar op met dat recept.
  En wat een prachtige tuin hebben jullie.

  1. Dankjewel Arja! 🙂

 3. Elisa

  Wat een prachtige tuin hebben jullie nu toch! Hopelijk word mijn tuin net zo mooi straks, we gaan iig ook fruitbomen planten!
  Witlofschotels zijn altijd goed, dus kom maar op met dat recept.
  Volgens mij kan je pompoen ook goed invriezen, wel eerst alvast in blokjes snijden.

  1. Hoi Elisa, er moet nog genoeg gebeuren aan onze tuin, maar zoveel groen om je heen voelt als rijkdom en brengt rust. Die fruitbomen houden je wel bezig hoor, maar het is heerlijk! 🙂 Ik heb al meerdere verzoeken gekregen voor de witlofovenschotel, dus die ga ik snel maar maken en delen. Komt goed!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde