Een kijkje in de keuken week 5-2022

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuk foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Ik heb besloten de kookdag op maandag te verschuiven naar dinsdag. Zo kan ik op maandag rustig het Kijkje in de keuken schrijven en die dinsdagochtend vroeg publiceren en daarna de keuken in om te koken. Zo gezegd, zo gedaan. Tijdens het maken van een wokgerecht moest ik de wokpan heel snel neerzetten en de enige plek waar op dat moment ruimte was, was de snijdplank. Een paar tellen later verplaatste ik de wok weer naar de kookplaat maar het kwaad was al geschied. Een prachtige, zwarte kring sierde de plank. Kak! ’s Avonds kan iedereen kiezen wat hij of zij wilt eten en het opwarmen in de magnetron.

Woensdag

Johan werkt thuis vandaag en als Ella net na de middag uit school komt maakt hij een lekkere lunch voor ons klaar. We krijgen ciabattabroodjes uit de oven belegd met sla, bacon en zelfgemaakte eiersalade. Smullen! Later in de middag wordt er een pallet kookboeken gebracht. Die vliegen erdoorheen namelijk! Zowel ons eerste kookboek als ons tweede kookboek lopen heel goed in de shop en daar zijn we jullie heel dankbaar voor! Heb jij iets lekkers gekookt uit een van onze boeken, deel dan een leuke foto van het eindresultaat op social media (Facebook of Instagram) met #keukenliefde en tag ons in je bericht met @keukenliefde. Dan zien wij je bericht ook! Terwijl Johan een blokje om gaat met Nacho ga ik de keuken in voor het avondeten. Op het menu staat een gebakken kipschnitzel, gebakken aardappels en gekookte sperziebonen. 😋

Donderdag

De kookdag op donderdag is onveranderd dus vandaag vermaak ik me weer in de keuken. Een van de gerechten die ik maakte was kip (en champignons) in mosterdroomsaus en die was zo lekker! We aten hem ’s avonds als avondeten met wat ovenaardappeltjes erbij en moesten ons inhouden om het bord niet af te likken. Foei. Wat broccoli of sperziebonen erbij was lekker geweest maar die had ik niet in huis.

Vrijdag

Normaal is vrijdag mijn kantoordag waarop ik de recepten en foto’s die ik maakte uitschrijf en bewerk en nieuwe recepten bedenk en schrijf voor volgende week. Maar vandaag staat er iets anders op de planning. In het boek Vlaai van Roel Peeters had ik een vlaairecept gezien die ik graag wilde maken, namelijk een ijsbergvlaai. Best een werkje want deze vlaai heeft vijf lagen: een bodem van gistdeeg, banketbakkersroom, abrikozenvulling, slagroom en ‘ijsbergen’ gemaakt van meringueschuim. Als Ella ’s middags uit school komt heb ik hem net op de foto gezet en kan het mes erin. Het leukste onderdeel van koken en bakken is natuurlijk het resultaat proeven! Het is even een werkje (zeker niet moeilijk maar je moet er wel wat tijd vooruit trekken) maar echt de moeite waard. Ondanks een paar kleine schoonheidsfoutjes was ik erg blij met het eindresultaat en hij smaakte heerlijk! Het recept ga ik met je delen uiteraard. Omdat we allemaal redelijk vol zaten van de vlaai besloten we ’s avonds het avondeten over te slaan en later op de avond een borrelplankje op tafel te zetten.

Zaterdag

Helaas wordt de voetbalwedstrijd van het team van Ella afgelast vanwege teveel C-gevallen. Terwijl ik in de ochtend nog een paar uurtjes op kantoor werk, maakt Johan het huis schoon. ’s Middags gaan we even op pad om te snuffelen bij de Action en kringloop en halen we boodschappen voor het avondeten. Als we weer thuis zijn is het tijd om een rondje te wandelen met Nacho en daarna wordt er eten gekookt. Op het menu vanavond staat een galette belegd met broccoi, spekjes, ui en – omdat de gorgonzola op was in de winkel – magor (een mix van mascarpone en gorgonzola). Dit recept. Wij vervingen dit keer het bladerdeeg door pizzadeeg. De helft van de magor smeerde ik uit over de bodem, de andere helft verdeelde ik samen met wat geraspte mozzarella over het beleg. Ook voegde ik wat gehalveerde cherrytomaatjes toe. Was heerlijk.

Zondag

Nadat we lekker hebben uitgeslapen en hebben ontbeten ga ik met een beker cappuccino achter de computer zitten om een artikel online te zetten. Net na de middag gooien we Nacho in de auto en rijden we naar mijn ouders. Daar aangekomen maken we een grote wandeling met Nacho. Was leuk om even in een andere omgeving te wandelen. De bedoeling was eigenlijk om na de wandeling een kop koffie te drinken bij mijn ouders maar dat wordt een glas wijn en een uitnodiging om te blijven voor het avondeten. Moeders had namelijk net een grote pan stoofvlees in de oven geschoven. Omdat we Nacho toch bij ons hebben en Ella morgen een studiedag heeft en niet op tijd naar bed hoeft, besluiten we te blijven hangen voor het avondeten. Terwijl de heren tennis kijken, help ik mijn moeder in de keuken met het maken van de rodekool. Die maken we volgens dit recept. Daarna sneed ik nog snel wat Goudreinetten en maakte wat deegkruimels voor het toetje: appelcrumble uit de oven met een bolletje vanille-roomijs. En zo genoten we ’s avonds van een onverwachts feestmaal.

Maandag

Johan werkt thuis vandaag en terwijl Ella lekker uitslaapt, zitten Johan en ik ’s ochtends alweer vroeg op kantoor te werken. Ik mag ook weer een heleboel webshopbestellingen klaarmaken en naar het postkantoor brengen. Ik deelde nog een stories op Instagram van dit fleurige boodschappenlijstje op onze koelkast, je vindt hem in onze webshop. Ella eet ’s avonds iets eerder dan mij en Johan omdat ze voetbaltraining heeft (die uiteindelijk niet door ging vanwege het slechte veld). Ik maakte een sushi-bowl voor haar klaar met sushirijst, gebakken kipschnitzel met een plakje cheddar, avocado, komkommer en tomaatjes. Heerlijk vindt ze dat. Johan en ik genoten nog een keer van preirisotto met gebakken aardpeer, hazelnoten en Grùyere. Dit recept. De aardperen haalden we uit onze moestuin.

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde